La platja Gran de Palamós acull aquest cap de setmana la 4a edició del torneig internacional Beach Water Polo Costa Brava

Palamós serà de nou la seu del torneig internacional Beach Water Polo Costa Brava, després de la suspensió d’aquesta activitat que es va produir l’any passat, amb motiu de les restriccions vinculades amb la pandèmia.

Des de divendres vinent dia 27 i fins diumenge 29, la platja Gran de Palamós acollirà la quarta edició d’aquesta descada activitat esportiva que organitza la Barcelona International Water Polo Academy (BIWPA) amb el suport de l’Ajuntament de Palamós.

L’esdeveniment comptarà amb la participació de 200 jugadors repartits en 24 equips, provinents majoritàriament de tot el territori català i estatal, entre els quals destaquen els combinats del Club Natació Rubí, el Club Natació Sant Feliu, el Club Natació Barcelona o el Waterpolo Banyoles. De fora de Catalunya hi haurà equips de Madrid, País Basc, Mallorca, Galícia i Castella-la Manxa, a més de quatre equips estrangers, en aquest cas de França, Països Baixos i el Líban.

El torneig internacional Beach Water Polo Costa Brava organitzarà un total de 100 partits durant els tres dies de competició. Cada partit tindrà una durada de 20 minuts que es disputaran de manera simultània en els tres camps, amb porteries i límits inflables, que se situaran a pocs metres de distància de la platja Gran, facilitant el seguiment còmode de tots els partits.

En aquest cas l’espai de joc és més reduït (15m x 10m) que en el waterpolo convencional (30m x 20m), amb la qual cosa es dedica menys temps a les transicions i molt més en l’atac. Per aquest motiu, el nombre de jugadors també queda reduït, i de set passa a cinc (un porter i quatre jugadors de camp).

Si bé el waterpolo a la piscina ja és un esport dinàmic en si mateix, l’entorn de la platja el converteix en una modalitat encara més atractiva per l’espectador. Les onades combinades amb el moviment dels jugadors accentuen l’acció a l’aigua.

Un altre dels atractius d’aquesta competició és la realització del tradicional partit de les estrelles, que enguany comptarà amb la participació d’Anni Espar, medallista de plata als Jocs Olímpics de Tòquio, i Adrià Delgado, jugador de la selecció espanyola.

El Beach Water Polo Costa Brava segueix compromès amb la protecció del medi, i amb l’objectiu de cuidar al màxim l’impacte de l’esdeveniment sobre l’entorn, en aquesta edició l’organització instal•larà fonts d’aigua i lliurarà bidons reutilitzables a tots els participants, reduint al màxim el plàstic d’un sol ús.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat