La platja Gran de Palamós comptarà amb un parc de cal•listènia per a seguir potenciant la pràctica esportiva al municipi

Durant aquesta setmana s’estan executant les tasques d’instal•lació del primer parc de cal•listènia (Street Workout) de Palamós, especialment popular entre la gent jove, i que inclou diversos elements gimnàstics, formats principalment per barres, que permeten la combinació de moviments i exercicis de flexibilitat, agilitat i força executats amb el propi pes com a única eina.

Aquest projecte és coordinat per l’Àrea municipal d’Esports, i permet seguir potenciant la ubicació al municipi d’equipaments a l’aire lliure per a fomentar la pràctica de l’activitat esportiva entre la ciutadania local.

La instal•lació dels diversos elements per a la realització d’exercicis és a càrrec d’una empresa especialitzada que actualment està ultimant aquestes tasques, amb l’objectiu que el nou parc de cal•listènia sigui totalment operatiu a finals de la setmana vinent.

Aquest nou espai esportiu s’ubica a la platja Gran de Palamós, dins l’àmbit tradicionalment destinat a l’activitat de vòlei platja, molt proper a la pista de bàsquet i davant el parc infantil del passeig del Mar.

Els diversos elements que formen el parc s’han instal•lat damunt la sorra de la platja, amb la qual cosa es permet comptar amb una superfície tova que pugui evitar lesions davant possibles caigudes dels seus usuaris.

El parc està compost de dos conjunts de barres per a la realització d’abdominals i altres exercicis; i de l’anomenada estació esportiva de cal•listènia, formada per vuit pals units entre ells, amb escales i anelles, per realitzar múltiples exercicis i desenvolupar diferents capacitats físiques com la flexibilitat, la força, la resistència muscular, l’equilibri o la coordinació de moviments.

Aquest nou equipament s’inclou dins propostes sorgides mitjançant procés de participació ciutadana. El cost de la compra i instal•lació dels diversos elements que el formen és de 10.645 €.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp