La Policia Local de Palamós activa una nova campanya informativa sobre l’ús dels vehicles de mobilitat personal al municipi

L’Àrea de Mobilitat i Seguretat de l’Ajuntament de Palamós ha iniciat una nova campanya informativa sobre l’ús dels vehicles de mobilitat personal (VMP) amb l’objectiu reforçar entre els usuaris d’aquests vehicles, el bon ús i el compliment de les normes de circulació, per a garantir tant la seva seguretat com la dels vianants.

És per això que la Policia Local de Palamós ha incrementat els controls que de manera aleatòria s’estableixen al municipi, mitjançant els quals els agents poden informar directament a les persones que utilitzen aquests sistemes de transport, principalment patinets elèctrics, de la importància de fer-ne un bon ús, conscienciant i sensibilitzant sobre la necessitat de respectar la normativa establerta, per tal de frenar actituds incíviques i combatre infraccions reiterades que es detecten al municipi.

L’objectiu d’aquests els controls és el d’informar, corregir i, si cal, denunciar, aquells comportaments que no s’ajustin a la normativa de circulació, per preservar la seguretat dels usuaris dels patins elèctrics i vetllar per la convivència en l’ús dels VMP, tant amb els vianants com amb la resta de vehicles.

La campanya també inclou la difusió de les normes bàsiques vinculades a la conducció dels VMP, mitjançant cartells, que es distribueixen pel municipi, principalment a les escoles, per tal d’arribar al segment més jove que esdevé el principal gruix d’usuaris d’aquests vehicles. També s’inclou l’edició d’un vídeo que es difon per xarxes socials municipals.

Normes bàsiques

En aquests suports informatius es detallen bona part de les normes bàsiques que cal tenir en compte en la utilització d’aquests vehicles i que s’incorporen a la normativa, entre les quals es destaca que no poden superar una velocitat de 25Km/h, i només hi pot circular una sola persona.

La conducció dels patinets elèctrics és recomanada per a les persones a partir dels 16 anys. És aconsellable portar casc, i no es poden fer servir auriculars, telèfons mòbils, ni res que provoqui la distracció del conductor. Amb aquests vehicles només es pot circular per la calçada o per carrils bici. Resta prohibida la circulació per zones de vianants, voreres, places, així com per vies interurbanes.

Conduir un VMP comporta respectar totes les normes i la senyalització, com qualsevol altre vehicle: direccions prohibides, semàfors, Stop, etc. Cal senyalitzar les maniobres amb antelació amb els braços, i durant la nit, o en situacions de visibilitat escassa, s’ha de circular amb llums. L’incompliment d’aquestes normes de circulació amb VMP poden comportar sancions de fins a 1000 euros.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp