La Policia Local de Palamós posa en servei un sistema de càmeres de videovigilància al municipi

La Policia Local de Palamós ha estrenat aquesta setmana el nou sistema de càmeres de videovigilància que s’han ubicat al municipi, amb l’objectiu de potenciar la seguretat ciutadana i el control del trànsit.

Les càmeres, ara ja plenament operatives, s’han instal•lat durant les darreres setmanes concretament als accessos de les urbanitzacions del Mas Pareras i de la Fosca, dos sectors del municipi que queden aïllats del nucli urbà i són més vulnerables als robatoris.

Les imatges que es capten amb aquest sistema es visualitzen a la comissaria de la policia palamosina on els agents les poden controlar remotament.

Càmeres per al control del trànsit i per a la lectura de matrícules
Es tracta d’un total de vuit càmeres, distribuïdes en quatre grups de dues unitats cadascun, que combinen dues funcions: el control del trànsit i el control de la lectura de les matrícules.

Les càmeres destinades al control del trànsit, no poden enregistrar i només emeten imatges a temps real de l’activitat de la circulació dels vehicles de l’àmbit on son ubicades.

Les altres càmeres instal•lades tenen una funció de control de la lectura de les matrícules de tots els vehicles que accedeixen en els àmbits controlats. Aquestes càmeres detecten, mitjançant una aplicació de software, les matrícules de vehicles denunciats o sospitosos que prèviament hi haurà introduït la Policia Local, advertint de manera automàtica als agents de l’accés d’aquests vehicles dins l’espai videovigilat.

Aquest dispositiu de videovigilància disposa de les prestacions de programació necessàries per assolir l’objectiu de llegir les matrícules fins i tot en les situacions d’il•luminació més adverses i en condicions meteorològiques complicades.

Amb l’enregistrament i la captura de totes les matrícules dels vehicles que circulin per la zona de detecció es genera una base de dades amb tots els registres. Cadascun d’ells conté la informació de la matrícula del vehicle, data i hora de captura, la ubicació on s’ha realitzat i el sentit de la marxa. A més aporta la imatge corresponent a la captura com a prova visual.

Ubicació de les càmeres als accessos de La Fosca i Mas Pareras
El dipositiu de càmeres s’ha distribuït en quatre punts d’accés a les dues urbanitzacions.

Concretament i pel que fa a La Fosca, en les confluències de la Ronda de l’Est i la carretera de La Fosca; també a la cruïlla del camí Vell de la Fosca i el carrer de Cap de Planes; i finalment a la intersecció entre l’avinguda d’Àngel Guimerà i la carretera de Sant Esteve.

En el cas de la urbanització de Mas Pareras s’han ubicat en el seu únic accés, just a l’inici del carrer del Patró Martí Badia.

Un cop ha finalitzat el procés d’instal•lació, l’empresa responsable d’aquest sistema ha format tècnicament als agents de la Policia Local de Palamós en l’ús d’aquest dispositiu de vigilància.

El cost d’instal•lació d’aquestes vuit càmeres i dels sistemes associats necessaris per al seu funcionament, ha estat de 44.629,25 euros.

Càmeres de control d’accessos al barri vell
En una següent fase l’Ajuntament té previst posar càmeres de control d’accessos també al barri vell de Palamós.

En aquest cas serien destinades a poder controlar l’accés de vehicles a aquesta zona, restringint el trànsit rodat en tot l’àmbit del barri vell, pensat prioritàriament per a vianants.

El projecte preveu ubicar càmeres a totes les entrades amb vehicle a aquest àmbit, concretament al carrer Nou, al del Pedró i al de Roger de Llúria.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

20/02/2024

Relacionades per entitat