La Policia Local de Palamós realitza una campanya informativa per potenciar la seguretat al comerç del municipi durant les festes de Nadal

La Policia Local de Palamós ha iniciat aquest mes de desembre una campanya informativa adreçada als comerços del municipi, amb l’objectiu de minimitzar el risc de robatoris que poden patir aquests establiments durant el període festiu de Nadal, quan l’activitat comercial creix notablement.

Agents de la policia palamosina visiten botigues i establiments del municipi i s’entrevisten amb propietaris i dependents per informar-los i aconsellar sobre mesures de seguretat bàsiques que cal que tinguin en compte per reduir qualsevol possibilitat de robatori, a ells o als seus clients, o bé d’intent de bescanvi utilitzant bitllets falsos.

Aquesta campanya s’allargarà fins al 5 de gener i pretén ser una acció preventiva i proactiva amb l’objectiu d’evitar delictes i furts i augmentar la seguretat del sector comercial, a la vegada que possibilita el contacte amb el sector, per conèixer les seves necessitats en referència a la seguretat, així com un tracte més directe entre la policia i els ciutadans.

En aquest sentit, s’aprofita la visita dels agents per lliurar als comerciants un tríptic informatiu amb les recomanacions per a evitar possibles actes delictius, i amb informació sobre com actuar en cas de ser-ne víctima.

Aquesta informació inclou consells per extremar la precaució a l’hora de poder detectar els possibles pagaments utilitzant bitllets falsos o bé l’ús fraudulent de les targetes de crèdit.

També es destaquen aquelles mesures que cal tenir en compte durant l’activitat comercial, remarcant la necessitat de no acumular diners a les caixes enregistradores, comprovar els bitllets tant manualment com electrònicament, tenir cura de vigilar en el moment d’obertura i en el tancament de l’establiment, davant la presència de persones desconegudes en aquella zona; o bé desconfiar de l’entrada de grups nombrosos al comerç.

La Policia Local de Palamós augmenta durant el període festiu de Nadal les patrulles d’agents, a peu i en vehicle, per les zones comercials del municipi, potenciant la vigilància en aquests espais que durant aquesta època concentren l’afluència d’un gran nombre de persones.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp