La prestigiosa universitat alemanya “Eberhard Karl” agraeix als pescadors de Palamós els 20 anys de col•laboració amb els seus estudiants de biologia

L’Espai del Peix de Palamós va acollir ahir dimecres 25 de setembre, l’acte que va organitzar la prestigiosa universitat alemanya “Eberhard Karl”, amb l’objectiu d’agrair els vint anys de col•laboració que el col•lectiu de pescadors palamosins han brindat al curs de biologia marina d’aquesta universitat.

L’acte va ser encapçalat pel professor de biologia i ciències naturals d’aquesta universitat, Matthias Stoll, i va comptar amb un centenar de persones entre joves estudiants universitaris i pescadors de Palamós.

20 anys de col•laboració
L’organització d’aquest curs que té lloc a la Costa Brava es remunta a l’any 1950, però no va ser fins a l’any 1993 que amb la implicació i participació del Museu de la Pesca, començava la col•laboració entre la Confraria de Pescadors de Palamós i la universitat alemanya. Des de llavors, els pescadors de Palamós han fet possible cada any les sortides en les seves embarcacions per als estudiants del curs de biologia.

Durant aquestes darreres dues dècades les embarcacions de la flota pesquera palamosina han acollit a bord, els joves estudiants universitaris alemanys facilitant-los la realització pràctica dels seus estudis en biologia. Aquesta activitat s’ha dut a terme coincidint amb el mes de setembre i s’ha convertit en bàsica pel contacte de l’estudiant amb l’element marí, les especies i el coneixement directe d’aquest àmbit.

Durant aquest mes de setembre i dins un periode de dues setmanes una cinquantena d’estudiants alemanys estan realitzant aquestes pràctiques embarcats principalment en vaixells palamosins d’arrossegament.

Més de 600 estudiants i nombroses publicacions científiques
Fruit d’aquesta col•laboració de vint anys més que 600 estudiants han gaudit d’una vista propera al sector pesquer i a l’àmbit marí mediterrà.

El treball universitari realitzat al litoral palamosí també ha donat com a resultat nombroses publicacions sobre la fauna abissal així com col•laboracions científiques i aportacions d’estudis amb museus i universitats d’Alemanya, Anglaterra i Estats Units.

Una de les universitats més antigues d’Europa
La Universitat “Eberhard Karl”, situada a la ciutat de Tübingen (Tubinga), és una de les universitats més antigues d’Europa, fundada l’any 1477. Aquest any 2013, el departament de biologia que forma part de la facultat de ciències naturals d’aquest centre, compta amb uns 1500 estudiants matriculats i ofereix un ampli espectre de biologia en ensenyament i recerca.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat