La primera edició del “Palamós Gastronòmic” es tanca amb èxit de públic i d’activitats, i pensant ja amb l’edició de l’any que ve

Coincidint amb el darrer dia del mes d’octubre Palamós posa punt i final a la primera edició de les jornades “Palamós Gastronòmic” mitjançant les quals i durant tot aquest mes han permès posar a l’abast de tothom amb l’objectiu de donar a conèixer i aprofundir en la gastronomia de la vila des de tots els seus àmbits, apropant el públic a la seva àmplia oferta culinària, degustant els productes autòctons i donant l’oportunitat de cuinar amb els millors professionals dels fogons.

Aquesta proposta sorgida del Consell Econòmic i Social de Palamós, tanca doncs la seva primera edició amb èxit de públic i activitats, amb una valoració molt positiva d’organitzadors, sector restaurador i turístic de la vila i dels participants a les diverses propostes plantejades.

MÉS DE 1.300 MENÚS, 3.500 TAPES I 700 PARTICIPANTS ALS TALLERS
En total han estat més de 1.300 els menús servits per els 20 restaurants de la vila participants del menú especial “Palamós Gastronòmic”, i en les 17 tavernes locals s’han degustat unes 3.500 tapes incloses al Concurs de Tapes i Pinxos “Tapa Estrella”. Cal destacar també les més de 700 persones que han participat als diversos tallers que al voltant de la gastronomia s’han organitzat aquest dies a l’Espai del Peix.

Les activitats previstes dins l’ampli programa del “Palamós Gastronòmic” han estat dirigides tant als professionals de la restauració, amb conferències i ponències de prestigiosos xefs, com al públic en general per als quals s’han previst tallers, menús gastronòmics, visites a cellers amb maridatge de vi i cuina marinera, presentació de productes, o bé el concurs de Pinxo i Tapa a les Tavernes de Palamós, entre altres. Aquest èxit de públic i d’activitats ha esperonat l’organització ha començar a treballar des d’ara en una segona edició d’aquesta proposta de cares a l’any que ve.

ESTRELLES MICHELIN
Una de les propostes destacades del programa “Palamós Gastronòmic”, va ser la realització el 17 d’octubre de la Jornada titulada “Intercanvi d’experiències professionals en gastronomia i territori”, que va comptar amb la presència de reconeguts xefs catalans guardonats amb estrelles Michelin del prestigi de Joan Roca, del restaurant El Celler de Can Roca; Paco Pérez, del restaurant Miramar; Quim Casellas, del restaurant Casamar de Llafranc o de Nandu Jubany, del restaurant Can Jubany, els quals van encapçalar les ponències o demostracions programades.

ÀMPLI CALENDARI D’ACTIVITATS
Durant tot el mes d’octubre en un total de 20 restaurants de la vila han ofert el menú especial “Palamós Gastronòmic” amb les millors propostes culinàries maridades amb la cervesa Estrella Damm Inedit, i els vins de Celler Espelt. El dia 7 d’octubre al migdia els restaurants participants al menú va realitzar una mostra gastronòmica dels plats inclosos al menú en un acte que va tenir lloc a la zona de La Planassa.

Amb el nom de “Avui cuinem amb…” les jornades també han ofert diversos tallers de cuina oberts a tots els públics impartits a l’Espai del Peix pels xefs dels restaurants de Palamós. En aquest activitat gratuïta els cuiners de Palamós ha donat a conèixer els secrets dels millors plats de la carta dels seus restaurants.

El vessant més lúdic de les jornades s’ha centrat al Concurs de Tapes i Pinxos “Tapa Estrella”. En aquest cas cada taverna participant (17 en total) ha proposat un pinxo i/o tapa original (de creació pròpia) que ha participat en el concurs.

El programa del “Palamós Gastronòmic” també ha comptat amb la visita guiada als cellers de Palamós i Vall-llobrega, on es donaran a conèixer les singularitats del vi de la D.O Empordà, complementat amb un taller de tast de vi i degustació de productes de la terra. En l’apartat dels tallers també cal destacar el “Taller de maridatge del Peix amb Estrella Damm”, o bé el “Taller de Gin-Tònic” on cada divendres d’octubre a l’Espai del Peix s’han explicat la varietat d’aquest combinat i els seus components.

EL SUPORT DE LES ENTITATS I LES ASSOCIACIONS
L’organització d’aquestes jornades han comptat amb la col•laboració del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, la Diputació de Girona, la Cambra de Comerç de Palamós, l’Associació per al Foment Empresarial del Comerç i Turisme de Palamós (FECOTUR), el col•lectiu de restaurants de la vila i també de l’Associació de tavernes del barri vell, el Museu de la Pesca i l’Espai del Peix; i amb el patrocini d’Estrella Damm, Vins i Licors Grau S.A, i Cellers Espelt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat