La proposta literària i gastronòmica “Pla a Taula” torna a l’Espai del Peix després de l’èxit de la primera edició

El proper diumenge 11 de març, a partir de les 13.30 h, l’Espai del Peix (edifici de la llotja del port de Palamós) iniciarà una nova edició de la proposta gastronòmica i literària “Pla a Taula” que organitzen de manera conjunta la Fundació Josep Pla, de Palafrugell, i el Museu de la Pesca, a Palamós, amb el suport dels ajuntaments d’ambdós municipis (Palamós i Palafrugell), i mitjançant la qual es permet apropar en un mateix indret literatura i cuina, i amb l’escriptor baixempordanès com a protagonista.

Aquesta nova edició arriba després de l’èxit d’activitat i públic registrats en l’estrena del “Pla a Taula” que va tenir lloc durant el darrer trimestre de l’any passat. En total una vuitantena de persones varen participar en les tres sessions programades en la primera edició, que en aquella ocasió es van combinar amb l’exposició fotogràfica “Pla, l’Hermós i companyia”, ubicada al Museu de la Pesca.

A partir del proper diumenge l’activitat “Pla a Taula” inicia una nova edició, amb més textos i plats sorgits de la literatura i l’ideari gastronòmic de Pla , i per a la qual s’han previst un total de quatre sessions, una al mes, i fins al juny (11 de març, 15 d’abril, 13 de maig i 10 de juny).

ÀPAT LITERARI AMB TERTÚLIA GASTRONÒMICA
Amb el nom de “Pla a Taula” aquesta proposta gastronòmica i cultural, posa en valor plats i productes culinaris empordanesos, molts d’ells descrits en la literatura gastronòmica de Pla, i on el públic assistent té l’oportunitat de degustar diversos plats mariners elaborats pels cuiners de l’Espai del Peix.

Entre les receptes que formaran part de les noves sessions del “Pla a Taula” es destaquen: la cassola d’arròs amb canana, els bunyols de bacallà, el congre amb pèsols, la coca de sardines confitades, el suquet de verat, o bé el platillo de pop blanc i cigrons.

EL CONDIMENT LITERARI ALS ÀPATS
Aquesta activitat és conduïda per Anna Maluquer, bona coneixedora de la literatura catalana i especialment de l’obra de Pla que aporta durant cada sessió el condiment literari als àpats, recitant i comentant alguns dels molts referents culinaris que conté l’obra de Pla, convertint la proposta “Pla a Taula” en un veritable àpat literari amb tertúlia gastronòmica.

“Cuinar és un art tan elevat com escriure bé, en el sentit que escriure vol dir atrapar els adjectius justos, i aquesta és una feina àrdua, lenta i pesada. Els matisos d’una salsa, d’un peix, d’un plat de carn, representen, en un escrit, l’adjectivació exacta. A foc lent, doncs, i amb tota la paciència.”(El meu país).

Aquestes són paraules de l’escriptor palafrugellenc Josep Pla que formen part de la seva obra i que expressen les similituds que segons ell hi ha entre l’art de la literatura i la cuina.

PARTICIPACIÓ I INSCRIPCIONS
Les persones interessades a poder participar d’aquesta activitat cal que facin reserva prèvia al Museu de la Pesca (moll pesquer de Palamós s/n) o bé al telèfon: 972 600 424.

El preu de cada sessió és de 32 € i inclou també l’entrada gratuïta per poder visitar la Fundació Josep Pla i el Museu de la Pesca.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat