La proposta literària i gastronòmica “Pla a Taula” torna diumenge a l’Espai del Peix en la seva tercera edició

El proper diumenge 7 d’abril, a partir de les 13.30 h, l’Espai del Peix (edifici de la llotja del port de Palamós) iniciarà la tercera edició de la proposta gastronòmica i literària “Pla a Taula” que organitzen de manera conjunta la Fundació Josep Pla, de Palafrugell, i el Museu de la Pesca, a Palamós, amb el suport dels ajuntaments d’ambdós municipis (Palamós i Palafrugell), i mitjançant la qual es permet apropar en un mateix indret literatura i cuina, i amb l’escriptor baixempordanès com a protagonista.

Aquest nou cicle per a 2013 arriba després de l’èxit d’activitat i públic de les dues anteriors edicions del “Pla a Taula”. A partir del proper diumenge l’activitat inicia una nova edició, amb més textos i plats sorgits de la literatura i l’ideari gastronòmic de Pla, i per a la qual s’han previst un total de tres sessions, una al mes, i fins al juny (7 d’abril, 5 de maig i 2 de juny).

Sessió inaugural amb l’enogastrònom Jaume Fàbrega
El reconegut enogastrònom i professor de la UAB, Jaume Fàbrega, participarà el proper 7 d’abril a la primera sessió del cicle. Fàbrega, autor de nombrosos llibres sobre Pla i la cuina, aportarà el seu coneixement per desxifrar les relacions d’aquesta figura literària amb la cuina de l’Empordà.

Àpat literari amb tertúlia gastronòmica
Amb el nom de “Pla a Taula” aquesta proposta gastronòmica i cultural posa en valor plats i productes culinaris empordanesos, molts d’ells descrits en la literatura gastronòmica de Pla, i on el públic assistent té l’oportunitat de degustar diversos plats mariners elaborats pels cuiners de l’Espai del Peix.

Entre les receptes que formaran part de les tres noves sessions del “Pla a Taula” es destaquen: el suquet de verat, els popets amb all i julivert, l’amanida de bacallà esqueixat, l’arròs de cabra amb pèsols, el roger a la brasa o bé la sopa d’escórpora.

El condiment literari als àpats
Aquesta activitat és conduïda per Anna Maluquer, bona coneixedora de la literatura catalana i especialment de l’obra de Pla, que aporta durant cada sessió el condiment literari als àpats, recitant i comentant alguns dels molts referents culinaris que conté l’obra de Pla, convertint la proposta “Pla a Taula” en un veritable àpat literari amb tertúlia gastronòmica.

“Cuinar és un art tan elevat com escriure bé, en el sentit que escriure vol dir atrapar els adjectius justos, i aquesta és una feina àrdua, lenta i pesada. Els matisos d’una salsa, d’un peix, d’un plat de carn, representen, en un escrit, l’adjectivació exacta. A foc lent, doncs, i amb tota la paciència.”(El meu país).

Aquestes són paraules de l’escriptor palafrugellenc Josep Pla que formen part de la seva obra i que expressen les similituds que segons ell hi ha entre l’art de la literatura i la cuina.

Inscripcions i descomptes
Les persones interessades a poder participar d’aquesta activitat cal que facin reserva prèvia al Museu de la Pesca (moll pesquer de Palamós s/n) o bé als telèfons: 972 600 424 – 972 312 333.

El preu de cada sessió és de 32 € i inclou també l’entrada gratuïta per poder visitar la Fundació Josep Pla i el Museu de la Pesca.

Enguany l’activitat del “Pla a Taula” aplicarà el 10 % de descompte a tots els usuaris de les biblioteques municipals de Palamós i Palafrugell que presentin el carnet d’aquests serveis.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat