La regata International Vila de Palamós Optimist Trophy s’ha convertit en un gran referent a nivell de l’esport de la vela europea i mundial

El XXV International Vila de Palamós Optimist Trophy, que se celebrarà del 14 al 16 d’aquest mes, ha estat presentat aquest migdia a l’Espai del Peix, a Palamós, on s’ha confirmat la participació de pràcticament 400 embarcacions de 23 països. A la presentació han estat presents l’alcaldessa de Palamós, Teresa Ferrés; el diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Antoni Guinó; el president de la Federació Catalana de Vela, Gerard Esteva; el president del Club de Vela Palamós, Miquel Aviñó i el vicepresident del CN Costa Brava, Xavier Ribera.

La International Vila de Palamós Optimist Trophy està inclòsa en el prestigiós circuit Optimist Excellence Cup que organitza l’Associació Espanyola de la Classe Internacional Optimist (AECIO) i de la qual formen part a més de la regata gironina, el Trofeu Ciutat de Torrevieja (RCN Torrevieja), el Trofeu Ciutat de Palma (RCN Palma) i el Trofeo AECIO (RCN Gran Canària).

Aquesta regata s’ha convertit en la prova de referència a Espanya i a Catalunya, on els equips sobretot estrangers aprofiten a més per quedar-se durant l’hivern a entrenar en aquestes aigües de la Costa Brava, a més bona part dels equips ja siguin d’Optimist com de vela olímpica i que van participar fa dos mesos en la GAES Christmas Race, han optat per tenir a Palamós com la seva base d’hivern per a entrenaments.

Això fa que a més dels 400 regatistes, en tractar-se de nens, al voltant a més dels Team Leader (cap d’equip) i els diferents entrenadors, siguin molts els acompanyants que durant més d’una setmana fan que Palamós i comarca superi el miler de visitants. Els països amb major representació són Espanya (123), França (74), Itàlia (38), Alemanya (34), Estats Units (19), Gran Bretanya (15), Hongria i Rússia (12) i Holanda (11). La resta de països participants són: Andorra, Austràlia, Bèlgica, Bermuda, Dinamarca, Lituània, Malta, Mònaco, Noruega, Polònia, Romania, Suïssa i Suècia.

Els millors classificats fins ara a la Optimist Excellence Cup són: Enrique Luján (CN Xàbia) amb 200 punts; i Aina Colom (CN S’Arenal) amb 189 punts. La resta d’espanyols classificats a les primeres places són: Pablo Luján (CN Xàbia) és quart amb 173 punts; Carlos Balaguer (RCN València) és sisè amb 158 punts; li segueixen Rubén Taronger (RCN Gran Canària) amb 157 punts i Nacho Dávila (CN Vilassar de Mar) amb 150 punts, aquests dos últims han participat en la tres proves i ocupen la setena i vuitena plaça, respectivament. Luis Aroca (CN Xàbia) tanca la llista dels millors classificats amb 139 punts.

Des d’aquesta setmana ja es troba a Palamós l’IMOCA 60 de la Fundació per a la Navegació Oceànica Barcelona –model de vaixell participant en la Barcelona World Race- i que farà diferents sortides durant els tres dies que duri el Trofeu Vila de Palamós perquè els aficionats puguin gaudir de les evolucions de la regata.

Un altre dels actes socials de la regata serà la Winner Party que tindrà lloc el dissabte a les 18h a la carpa instal•lada a la Platja Gran amb musica i sorteig de regals entre els participants.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat