La regata Palamós Optimist Trophy iniciarà dijous la seva 34a edició amb un total de 550 participants, representants de 24 països

La regata Palamós Optimist Trophy-17 Nations Cup torna a comptar, una edició més, amb números de rècord, amb la participació enguany amb un total de 550 regatistes, límit que ha establert l’organització a càrrec del Club Nàutic Costa Brava- Vela Palamós.

Aquest matí s’ha dut a terme la presentació de la prova a l’Espai del Peix, en un acte que ha comptat amb la presència del vicepresident esportiu del Club Nàutic Costa Brava-Vela Palamós, Miquel Aviñó; l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; el vicepresident de la Federació Catalana de Vela, Josep M. Isern; i el representant de Ports de la Generalitat, David Ruiz.

Cerimònia d’obertura amb desfilada de tots els participants

Aquesta destacada prova de vela se celebrarà del 15 al 18 de febrer en aigües de la badia de Palamós, i demà dimecres dia 14, tindrà lloc un acte previ de presentació amb la realització de la cerimònia d’obertura, on tots els joves regatistes que competeixen a la regata faran una desfilada pel centre del municipi.

Aquesta cercavila de tots els equips participants, s’iniciarà a les 18 h al parc de l’Arbreda, i seguirà pel carrer de Cervantes, el carrer Major, per continuar per La Planassa fins a arribar a l’estenedor de xarxes del port i la carpa de la platja Gran on es troba el village de la regata.

En aquesta edició, l’equip del CN Costa Brava-Vela Palamós, entrenat per Àlex Collins, estarà format per sis regatistes: Alèxia Aquise, Jordi Camós, Gil Fages, Meritxell Gutiérrez, Gabi Lugo i Estel·la Trepat, esportistes formats i sorgits inicialment del programa de vela escolar de l’Ajuntament de Palamós.

El Palamós Optimist Trophy és la segona competició amb major nombre de vaixells al món, tan sols superada per la regata Lake Garda Meeting Optimist Class que en té un miler, que se celebra en aigües del Llac di Garda, però amb un concepte diferent, ja que no competeixen tots els vaixells alhora. A Palamós sí que ho fan amb cinc sortides per cada prova de manera consecutiva.

Els 24 països representats enguany a aquesta prova de vela són: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Costa Rica, Croàcia, Xipre, Gran Bretanya, Eslovènia, Espanya, Estats Units, Finlàndia, França, Hong Kong, Hongria, Irlanda, Letònia, Luxemburg, Mèxic, Països Baixos, Polònia, República Txeca, Suïssa, Suècia i Ucraïna.

El punt neuràlgic de la regata es concentra, un any més, a la Platja Gran de Palamós, en un espai ampli i còmode per als participants, ja que disposa de tots els serveis necessaris i a més està situat molt a prop del mateix centre de la vila, que fa que sigui molt més accessible tant per als participants com per al públic visitant.

L’organització preveu que cada dia tinguin lloc tres proves per a cadascun dels cinc grups participants, la qual cosa suposa un total de 15 sortides diàries de 110 vaixells cadascuna d’elles.

Regata sostenible

El Palamós Optimist Trophy ha estat reconeguda per l’associació internacional Sailors for the Sea, com a Clean Regatta, per les accions de sostenibilitat que si duen a terme, amb accions relacionades amb la sostenibilitat com Paper Less, Be One With de Sea, No Plastics, Green Regata, Sailors for the Sea.

En les últimes edicions s’ha eliminat totalment el plàstic i s’ha apostat per l’ús d’ampolles emplenables a través de fonts d’aigua col·locades per diferents llocs del club.

El Club Nàutic Costa Brava-Vela Palamós compta també amb el certificat EMAS/ISO 14001 i la Bandera Blava.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Esports

12/07/2024

Relacionades per entitat