La renaturalització de les dunes que hi ha a la platja de Castell avança a bon ritme

Durant aquesta primavera ha esclatat el creixement i la floració de la vegetació que es desenvolupa amb força a les dunes de la platja de Castell, que d’aquesta manera referma el treball de recuperació, conservació i renaturalització que es va realitzant en aquest sistema dunar.

En les darreres setmanes han anat rebrotant les espècies vegetals que viuen en les dunes de platja. Aquesta vegetació ha colonitzat la major part del perímetre i el paisatge es va embellint, mentre les dunes segueixen agafant alçada i volum.

Aquest és el resultat de les actuacions que es duen a terme des de l’any 2004, i que han permès una millor gestió en la regeneració de les dunes i l’entorn natural de la platja.

Enguany s’han continuat fent treballs de manteniment i millora d’aquests sistemes dunars. Concretament, s’han instal·lat 18 nous retenidors eòlics (alguns substitueixen els vells degradats i d’altres cobreixen llocs nous), ampliant l’extensió del perímetre de protecció.

També s’ha procedit a retirar les espècies de flora invasora (Xanthium), i s’han ubicat nous cartells que informen de l’àrea de dunes i en prohibeixen l’accés per afavorir-ne la regeneració.

Les actuacions executades fins ara, han possibilitat consolidar i millorar els serveis ecosistèmics que aquesta comunitat natural dona a la platja, amb la retenció de sorres i estabilització de la platja, millorant la resiliència de la mateixa a fenòmens meteorològics intensos, fomentant la biodiversitat, i milloraran paisatgísticament l’àmbit.

Cal destacar que la platja de Castell és un dels pocs àmbits litorals de la costa catalana que conserva l’estructura d’un espai natural, compost per platja, duna i bosc.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp