La Sala Noble de l’ajuntament acull la primera reunió per a crear la taula de diàleg interreligiosa de Palamós

La Sala Noble de l’Ajuntament de Palamós va acollir aquest dimarts, coincidint amb el Dia Internacional de la Pau, la primera reunió entre comunitats religioses amb l’objectiu de crear una Taula de diàleg interreligiosa a Palamós.

L’alcalde, Lluís Puig, i la regidora d’Acció Social, Chaymae Mechaal, van presentar la taula de diàleg a tres entitats religioses del municipi, concretament, a l’Església Catòlica de Palamós, a l’Associació Cultural Musulmana de Palamós i al Ministerio de Jesucristo Pan de Vida de Palamós. La taula està oberta a totes les comunitats religioses de la vila.

Impulsada per l’Àrea d’Acció Social de l’ajuntament, aquesta taula neix amb la voluntat de crear un nexe d’unió entre les diferents comunitats religioses que hi ha al municipi per tal que puguin tenir un espai de trobada comú on poder intercanviar dubtes, problemes i coneixements d’interès.

La taula vol ser un espai permanent de participació on es debatin i concretin temes d’interès per a aquestes comunitats religioses i també perquè es facin propostes de projectes conjunts com esdeveniments culturals, trobades interreligioses per a crear unitat.

La seva finalitat és també la de disposar d’un element de reacció unitària en cas que es produeixi qualsevol incident; evitar la difusió de prejudicis sobre una comunitat religiosa i evitar la sensació d’aïllament d’una comunitat respecte a la resta de la societat. A més, la taula interreligiosa de diàleg també neix amb l’objectiu de trencar amb els tabús.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat