La secretària d’Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat visita Palamós

La secretària d’Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat de Catalunya, Esther Sànchez, ha visitat aquest matí (18/07/12) Palamós amb l’objectiu de conèixer de primera mà totes aquelles propostes socials i de formació laboral que es realitzen dins el projecte “Palamós Millora” i que reben el suport econòmic del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Aquesta visita a Palamós respon a la invitació municipal a conèixer de primera mà aquest treball mitjançant el qual s’impulsen i reforcen propostes i projectes, laborals, socials o empresarials al municipi, realitzant durant l’any a la vila programes i cursos de formació de qualificació professional.

La reunió, que s’ha realitzat a l’Ajuntament de Palamós, ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Palamós, el 1r Tinent d’alcalde i regidor delegat del projecte “Palamós Millora”, la regidora d’Acció Social i Ciutadania, així com dels tècnics municipals de diverses àrees relacionats amb projectes socials i de formació laboral, i del programa “Treballs als Barris”.

Per part del SOC la reunió també ha comptat amb la presència de la coordinadora dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Ocupació; i del director de la Xarxa Ocupacional del SOC.

Durant la trobada s’han presentat a la secretària d’Ocupació els programes i projectes desenvolupats a Palamós.

PROJECTES I ACTIVITATS DE CONVIVÈNCIA I COHESIÓ SOCIAL
La quantia total subvencionada per aquest any al projecte “Palamós Millora” i que atorga la Generalitat des del programa Treball als Barris, és de 196.312,17 €. Aquesta aportació econòmica destinada principalment a la contractació dels professionals que en garanteixen la seva execució, permet seguir impulsant a la vila i per al 2012 els projectes i activitats de convivència i cohesió social.

Aquestes iniciatives, que s’organitzen des de l’Àrea municipal de Promoció Econòmica i el Pla de Barris “Palamós Millora”, permeten la integració de les persones del barri a la vida social, cultural i formativa del municipi, fomentant la relació i comunicació entre els ciutadans.

En l’àmbit més formatiu cal destacar que durant l’any s’organitzen diversos cursos gratuïts per a persones majors de 18 anys, empadronades a Palamós, en situació d’atur (inscrites al SOC), i amb poca o cap experiència laboral en el sector. L’objectiu d’aquesta activitat és la de poder oferir una formació teòrica i pràctica en competències i habilitats en una professió, així com eines i recursos per afrontar una bona integració al món laboral.

Es tracta concretament de la formació professionalitzadora que inclou actualment el curs d’auxiliar de cambrer/a; el curs d’ajudant de cuina; i el curs d’auxiliar de neteja.

PROGRAMA PER AFAVORIR LA INSERCIÓ SOCIOLABORAL
Els projectes d’inserció sociolaboral ofereixen l’atenció, assessorament individual i grupal, així com formació adreçada a col•lectius amb dificultats d’inserció sociolaboral. L’objectiu és el de promoure l’ocupació fomentant la igualtat d’oportunitats i la no discriminació en el treball de les persones amb especials dificultats.

Aquest projecte permet desenvolupar i establir una xarxa de relació amb la implicació de les empreses de la localitat així com la creació d’una borsa de treball, i inclou pràctiques formatives no laborals en empreses de la localitat i el treball de competències transversals adreçat a persones amb una baixa qualificació.

REHABILITACIÓ I MILLORA DEL MAS GUÀRDIES
En les línies d’ajuda establertes amb el SOC cal destacar també el projecte de rehabilitació i millora del mas Guàrdies, situat entre el barri que li dóna nom i el de les Cases Noves, ambdós (juntament amb el de l’Eixample Nord) inclosos en el projecte d’intervenció integral “Palamós Millora”.

Aquest projecte, d’iniciativa municipal i veïnal, ha permès recuperar aquesta antiga masia del s. XVI, fins ara sense cap ús i propietat de la Fundació Miquel Costa-Hospital de Palamós, creant un nou equipament al municipi dotat amb sales polivalents i els serveis necessaris mitjançant el qual es fomenti la convivència, la formació integral del veïnat i el desenvolupament com a comunitat dels barris del seu àmbit més proper, principalment el de Mas Guàrdies i el de les Cases Noves.

Per a l’execució d’aquest projecte no es va contractar a una constructora, sinó que es va realitzar amb persones amb situació d’atur i preferentment del barri, en base a un programa de creació de llocs de treball que preveuen els plans ocupacionals del Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat