La segona edició del BeachWater Polo Costa Brava, que es disputarà aquest estiu a Palamós, ja compta amb més de vint equips inscrits

Palamós serà un any més la seu del segon torneig de waterpolo a la platja “BeachWater Polo Costa Brava”, que se celebrarà del 31 d’agost al 2 de setembre a la platja Gran de Palamós. L’esdeveniment, que és organitzat per l’acadèmia de waterpolo internacional BIWPA amb el suport de l’Ajuntament de Palamós, arriba amb una segona edició amb diverses novetats.

Més participació
Després d’una primera edició amb setze equips i la presència de cinc països, la segona edició creix. Quan encara no s’han tancat les inscripcions, el BeachWater Polo Costa Brava ja compta amb vint-i-un equips confirmats.

El vigent campió, el Club Natació Catalunya, repetirà amb dos equips. Tampoc s’ho perdran altres equips catalans com el CN Martorell i el CN Poble Nou; o de la resta de l’Estat com el RCN Vigo i el CD Fortuna KE.

De moment, però, els equips estrangers conformen la majoria dels inscrits. Equips de França, Alemanya, Països Baixos, Suïssa i Suècia no es perdran la cita. Una altra de les novetats serà la presència d’un equip “BIWPA”, format per jugadors amb algun lligam amb l’empresa organitzadora.

Tallers d’iniciació al waterpolo
Un dels grans objectius de l’organització aquest any és fer partícip d’aquesta proposta al màxim nombre de persones, apropant aquest esport al públic en general.

D’aquesta manera les persones que ho desitgin tindran l’oportunitat d’acudir a quatre tallers d’iniciació al waterpolo que s’impartiran de forma completament gratuïta els dijous 2, 9, 16 i 23 d’agost, a partir de les 17 h, a l’Àrea Activa de la platja Gran.

Jugadors de la divisió d’honor espanyola de waterpolo com Joel Esteller (CN Barcelona) o Adrià Delgado (CN Barcelona) i un entrenador de la talla de Quim Colet, amb experiència en dos Jocs Olímpics, es desplaçaran fins a Palamós per instruir els tallers.

D’aquesta manera, BIWPA pretén que aquells que s’animin a participar-hi puguin aprendre els moviments bàsics del waterpolo, amb la possibilitat de participar, fins i tot, en un partit amistós que se celebraria el segon dia de competició, l’1 de setembre, just abans del partit de les estrelles.

Durant el torneig l’organització del torneig s’ubicarà una zona de village a la sorra de la platja Gran, amb carpes, taules i para-sols, amb un servei de bar i música adreçat a tot el públic visitant de la competició.

Tot i els vint-i-un equips apuntats fins ara, aquells que es vulguin inscriure encara són a temps de fer-ho a través de la pàgina web de l’organització (www.biwpa.com), que ha situat l’objectiu en vint-i-quatre equips.

Enguany, segon camp de joc
La gran novetat de l’edició d’enguany és la incorporació d’un segon camp de joc per tal de poder fer front al creixement d’equips inscrits.

Els camps, amb porteries i límits inflables, se situaran a pocs metres de distància de la platja Gran, facilitant el seguiment dels partits molt còmodament des de la platja.

L’espai de joc és més reduït (15m x 11,5m) que l’habitual (30m x 20m), amb la qual cosa es dedica menys temps a les transicions i el joc se centra molt més en l’atac. Per aquest motiu, el nombre de jugadors queda reduït a 5 (un porter i quatre jugadors de camp), dos menys que en el waterpolo convencional.

Si bé el waterpolo a la piscina ja és un esport dinàmic en sí mateix, l’entorn de la platja el converteix en una modalitat encara més atractiva per l’espectador. Les onades combinades amb el moviment dels jugadors accentuen l’acció a l’aigua.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp