La setena edició de la Fira de la Gamba de Palamós arriba amb novetats

Palamós ja ho té tot a punt per a la realització de la setena edició de la Fira de la Gamba de Palamós que tindrà lloc el proper dissabte 11 de juny, de les 11 a les 20 hores, a la llotja del port pesquer de la vila.

Després de dos anys d’aturada a causa de la pandèmia, aquesta fira monotemàtica, organitzada per l’Ajuntament de Palamós i el Museu de la Pesca amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Palamós i les entitats comercials i de la restauració del municipi, comptarà un any més amb la participació de les empreses certificades amb la Marca de Garantia.

Novetats destacades en la setena edició
Una de les principals novetats de la 7ª Fira de la Gamba serà que enguany, els tastets que es podran degustar elaborats amb gamba, s’oferiran des d’una cuina central a la llotja representada per restauradors certificats amb la Marca de Garantia i els pescadors palamosins, amb l’objectiu comú de promocionar la Gamba de Palamós.

A banda de la llotja, la fira també oferirà a l’exterior d’aquest espai una zona d’exposició i tast de productes necessaris per a l’elaboració de receptes amb gamba o bé que acompanyen aquests plats.

L’oferta culinària es complementarà amb dues demostracions de cuina a l’Espai del Peix. La primera serà a les 12 h, conduïda per pescadors de Palamós que oferiran una demostració de cuina marinera; i a les 17 h, serà el torn dels restauradors, de la mà dels xefs Tomàs Brull de la Cala Taverna (Palamós) i Quim Casellas del Casamar (Llafranc).

Durant tot el dia es faran també visites a les barques d’arrossegament del port pesquer, a les 13, 17 i 19 h, i visites a la subhasta del peix, a les 12.30, 13.30, 18 i 19 h. Totes aquestes activitats seran gratuïtes.

Noves certificacions amb la Marca de Garantia
A les 11.30 h del mateix dissabte 11 de juny tindrà lloc, a l’escenari exterior de la llotja, l’entrega dels nous certificats a les 13 empreses que enguany se sumen a la Marca de Garantia Gamba de Palamós, la majoria són palamosines però també n’hi ha de Platja d’Aro, Calonge o Tamariu. Amb aquestes noves incorporacions, en total ja són 95 les empreses certificades.

La Marca de Garantia Gamba de Palamós permet assegurar que el producte arriba al consumidor amb el màxim nivell de qualitat, és per això que per a aconseguir aquestes certificacions, els restaurants i empreses certificades han hagut de passar prèviament les corresponents auditories, amb diversos controls i valoracions dels tècnics auditors, els quals tenen en compte, entre altres, la qualitat en la manipulació, conservació, transport i presentació que fan del producte Gamba de Palamós en els seus establiments.

La Fira de la Gamba de Palamós compta amb el suport de la Diputació de Girona, de Ports de la Generalitat, del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i del Fons Europeu Marítim i de la Pesca, i amb el patrocini d’Estrella Damm i Perelada.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat