La Taula de Coordinació Local pel Dret a l’Habitatge de Palamós edita díptics informant de les seves funcions i dels punts d’assessorament

La Taula de Coordinació Local pel Dret a l’Habitatge de Palamós ha realitzat l’edició d’un díptic mitjançant el qual poder informar al municipi de les seves funcions i dels punts d’assessorament on es poden adreçar les persones afectades per processos de desnonaments.

Els díptics editats informen dels objectius i funcions de la Taula de Coordinació Local pel Dret a l’Habitatge de Palamós així com dels serveis, organismes i entitats que ofereixen assessorament gratuït i obert a tothom en aquests casos de desnonaments amb atenció social i mediació, elaboració d’informes socials o bé orientació jurídica.

Aquesta relació fa referència concretament als Serveis Socials municipals, la Plataforma per la Hipoteca de les Comarques de Girona, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Palamós, Càritas Palamós-Sant Joan, el Síndic Municipal de Greuges i l’Assessoria Jurídica de l’Ajuntament de Palamós, dels quals el díptic informa de les seves adreces, telèfons de contacte i horaris d’atenció on s’ofereix aquesta informació i assessorament.

Aquests fullets informatius es distribuiran durant els propers dies per les diverses dependències municipals així com per les seus al municipi d’altres organismes oficials.

LA TAULA DE COORDINACIÓ LOCAL PEL DRET A L’HABITATGE DE PALAMÓS
El 8 de maig d’aquest any 2012, l’Ajuntament de Palamós va acollir l’acte de constitució de la Taula de Coordinació Local pel Dret a l’Habitatge de Palamós. La posada en funcionament d’aquest nou òrgan es feia oficial després de diverses reunions realitzades entre representants del consistori municipal, de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i entitats de la vila, i mitjançant les quals es van coordinar accions en suport a alguns veïns del municipi afectats per processos de desnonament.

Aquest òrgan presidit per l’alcaldessa de Palamós, està format per representants dels grups polítics municipals al consistori (PSC, CiU, ERC, PP, IC-V/Entesa); per membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca; la regidora i tècnics de l’Àrea municipal d’Acció Social i Ciutadania, tècnics de l’Assessoria Jurídica i d’Habitatge de l’Ajuntament de Palamós; el Síndic Municipal de Greuges; el Col•legi d’Advocats de Girona; i l’entitat Càritas.

COORDINACIÓ I EFECTIVITAT
L’objectiu de la Taula de Coordinació Local pel Dret a l’Habitatge de Palamós és el de poder actuar de manera coordinada i efectiva per tal d’aportar solucions per a la dació en el pagament, per a l’accés als lloguers socials i per mantenir l’habitatge.

Amb aquest objectiu la Taula de Coordinació esdevé una eina que permet compartir informació sobre els casos de ciutadans del municipi amenaçats amb perdre el seu habitatge com a conseqüència de desnonaments, actuant amb diligència per aturar-los i evitar el procés de deteriorament de les condicions de vida de les famílies afectades.

Tots els membres que formen la Taula de Coordinació Local actuen des del seu àmbit per tal de trobar solucions reals i de fer possible la recerca de solucions, ja sigui en la negociació amb les entitats bancàries del deute hipotecari, o garantint-los un lloguer social, en el mateix habitatge o en un altre immoble.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat