La Taula Palamós Solidari aporta el resultat econòmic del Mercat de la Joguina per a escoles de Nicaragua

Ahir dimecres 13 de març, a les 19 h, el Punt Jove de Palamós va acollir l’acte de lliurament dels diners recaptats mitjançant el Mercat de la Joguina Solidària organitzat durant el Nadal passat per la Taula Palamós Solidari. L’acte va comptar amb la presència de representants de les entitats que formen la Taula Palamós Solidari, així com de la regidora de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Palamós.

EL DESTÍ SOLIDARI DELS DINERS
El resultat econòmic global d’aquesta campanya ha estat de 1.486,70 € que la Taula Palamós Solidari ha lliurat a la Fundació Pedagògica Cristal que treballa en projectes per a la potenciació i millora de diverses escoles de Nicaragua.

Aquesta entitat sense ànim de lucre destina els seus recursos econòmics a la compra d’aliments, medicaments, productes d’higiene, transport i material educatiu per a diverses escoles de Nicaragua, i en aquest cas l’import que s’ha aportat pel Mercat de la Joguina Solidària, aquesta fundació l’invertirà en poder acabar les instal•lacions elèctriques d’una de les seves escoles.

El Mercat de la Joguina Solidària es va organitzar durant els dissabtes 15 i 22 del passat mes de desembre, a la plaça dels Arbres coincidint amb l’entrada del carrer Major, on desenes de palamosins i palamosines es van apropar per adquirir, a preus mòdics, joguines de segona mà en bon estat. Cal destacar també que durant els primers dies del mes de desembre, les escoles del municipi van recollir joguines de segona mà entre els seus alumnes i que posteriorment es van posar a la venda mitjançant el Mercat de la Joguina Solidària.

EL VALOR DE LA SOLIDARITAT
A banda de la recaptació econòmica, la campanya de Nadal realitzada per la Taula Palamós Solidari també va possibilitar potenciar altres aspectes i valors solidaris entre els palamosins i principalment entre els joves i infants de la vila.

D’aquesta manera amb l’aportació d’una joguina que ja no s’utilitzava es feia arribar als infants el missatge del valor de les coses, de les necessitats de la gent menys afavorida que hi ha en el nostre entorn, de la importància de reutilitzar i reciclar, o bé, es donava l’oportunitat a moltes famílies de poder oferir joguines als seus infants sense necessitat de fer front a grans despeses.

El Mercat de la Joguina Solidària és organitzat per La Taula Palamós Solidari, formada per les entitats locals: Creu Roja Palamós; Cáritas Interparroquial Palamós i Sant Joan; Acción Ya!; Proide; Mans Unides; Palamós pel Sàhara; Sabi; i el col•legi Vedruna; amb la col•laboració en aquesta iniciativa de les escoles de la vila.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat