Ahir dijous (17/12/15) l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, i el president de l’Associació de Tavernes de Palamós, Manel Coll, van lliurar el diploma del primer Premi del Concurs de Tapes i Pinxos “Tapa Estrella” als propietaris de la taverna palamosina Santiamén, ubicada en ple barri vell de la vila, concretament al carrer de la Roda, 22.
El passat mes d’octubre Palamós va organitzar amb molt èxit la quarta edició de les jornades “Palamós Gastronòmic” mitjançant les quals es va permetre posar a l’abast de tothom la gastronomia de la vila des de tots els seus àmbits, apropant el públic a la seva àmplia oferta culinària, degustant els productes autòctons i donant l’oportunitat de cuinar amb els millors professionals dels fogons.
Una oferta variada amb 13 tapes i pinxos a concurs
Una de les propostes destacades del programa de les jornades va ser l’organització del Concurs de Tapes i Pinxos “Tapa Estrella”. En aquest cas cada taverna participant (13 en total) va proposar un pinxo i/o tapa original de creació pròpia per a participar en el concurs. Cada proposta es presentava a la taverna corresponent i el públic participant podia puntuar-la de manera presencial mitjançant unes butlletes del Palamós Gastronòmic.
Premi per a la “tapa de patates amb bacallà i crema d’Idiazàbal”
De les 13 propostes presentades la tapa de la taverna Santiamén va ser la guanyadora, elaborada amb una base de patates amb bacallà i crema d’Idiazàbal.
En l’acte que es va realitzar ahir dijous a la taverna Santiamén de lliurament del Premi del Concurs de Tapes i Pinxos “Tapa Estrella”, també es van atorgar els respectius diplomes a les dues tavernes finalistes d’aquest concurs.
Per un costat la primera finalista, concretament la taverna Kingat amb la tapa “La llauna del Kingat”; i la segona finalista la taverna Les Escales del Casino amb la tapa elaborada amb tonyina vermella macerada en soja, sobre risotto express d’arròs salvatge i algues marines.
Concurs amb premi també per al públic
Aquest concurs també inclou premi per al públic que ha emès el seu vot, al concurs de tapes o que ha participat en els menús dels restaurants del Palamós Gastronòmic.
El sorteig entre tots els vots registrats ha donat com a guanyadora la palafrugellenca Susana Gallardo, que va rebre un xec de mans del president de Fecotur, Jordi Francesc, i per valor de 500 € que podrà gastar en el comerç palamosí.
Enguany també se li ha sumat un premi idèntic que s’ha atorgat entre les persones que han participat del menú que els restaurants de la vila van realitzar amb motiu del Palamós Gastronòmic. En aquest cas el premi ha recaigut a la palamosina Fina Aliu, que també va rebre ahir un xec de Fecotur valorat en 500 €.
Palamós Gastronòmic-2015
Les quartes jornades “Palamós Gastronòmic” organitzades el passat mes d’octubre, va comptar amb gran èxit de públic i activitats, i amb una valoració molt positiva d’organitzadors, sector restaurador i turístic de la vila i dels participants a les diverses propostes plantejades.
Les activitats del programa del Palamós Gastronòmic van ser dirigides tant als professionals de la restauració com al públic en general per als quals es van programar tallers, menús gastronòmics, visites a cellers amb maridatge de vi i cuina marinera, presentació de productes, o bé el concurs de Pinxo i Tapa a les Tavernes de Palamós, entre altres.