La tradicional Fira Nadalenca de Palamós recapta enguany prop d’onze mil euros a benefici de les persones amb discapacitats psíquiques

La Fira Nadalenca de Palamós ha recaptat, en la seva trenta-setena edició, la xifra global de 10.895 euros, resultant de les activitats solidàries programades durant aquests darrers caps de setmana. Una recaptació molt important que se suma al principal objectiu de l’Associació Fira Nadalenca, que treballa cada any fomentant el valor de la solidaritat en benefici a diversos col•lectius de la societat, en aquest cas per a les persones amb discapacitats psíquiques.

L’acte central d’enguany es va celebrar aquest passat diumenge 15 de desembre durant tot el matí al carrer Major de Palamós amb l’organització de la popular Fira Nadalenca de Palamós, que amb la venda de productes nadalencs i de números de la rifa de cuadres va aconseguir un global de 8.120 euros. Un any més aquesta activitat va tornar a comptar amb un gran èxit de participació d’entitats col•laboradores (escoles, associacions i particulars) i de públic assistent.

L’aportació de Front al Mar i Els Cosinets
A les aportacions dels palamosins i palamosines també cal sumar la important donació de 2.500 euros que un any més va realitzar l’Associació Front al Mar, de Palamós.

La Fira Nadalenca també ha comptat un any més la destacada col•laboració de la companyia de teatre infantil “Els Cosinets” que van programar a La Gorga. Per la representació de l’anomenada “Nit del talent”, que per sisè any consecutiu va mostrar el talent de molts palamosins en dansa, cant, música, màgia o humor.

L’altre proposta va tenir lloc dissabte i diumenge passat, amb la representació de l’obra “El dimarts, mercat a Palamós” a càrrec dels joves actors i actrius integrants de la companyia “Els Cosinets”.

Les dues activitats escèniques organitzades per aquesta entitat local van aconseguir recaptar un total de 2.775 euros que es van sumar a la recaptació global de la Fira.

Destí solidari dels diners
La recaptació íntegra de diners resultant d’aquestes activitats juntament amb la realització de la tradicional Fira de productes nadalencs del diumenge dia 15 de desembre al carrer Major, l’Associació Fira Nadalenca de Palamós i el grup Els Cosinets la destinaran enguany a dos projectes d’ajut a persones amb discapacitats psíquiques del Baix Empordà.

Concretament es tracta de les entitats de les entitats AFATRAM (Associació de Familiars d’Usuaris del Centre Ocupacional Tramuntana) i la Fundació VIMAR.

L’Associació AFATRAM té l’objectiu de poder tirar endavant un projecte d’atenció en aspectes fisioteràpics i logopèdics adreçat al col•lectiu de persones amb discapacitats que són usuaris del Centre de Cultius Tramuntana de Palafrugell. Aquesta entitat ha detectat una necessitat d’augmentar el nombre d’hores i, també, del nombre de persones ateses que puguin rebre aquest tipus de tractament. Aquest projecte podria beneficiar unes 50 persones del centre Tramuntana.

Amb l’activitat de fisioteràpia s’aconsegueix un major benestar físic i emocional de la persona i amb la logopèdia s’aconsegueix millorar les seves relacions interpersonals, la seva inclusió social, així com un major desenvolupament personal.

En el cas de la Fundació VIMAR el projecte presentat té moltes similituds amb el d’AFATRAM, potenciant l’estimulació multi sensorials de les persones amb discapacitats psíquiques, unes 50 persones usuàries dels Serveis i les llars residències que gestiona aquesta fundació. La proposta presentada es desenvoluparà també durant tot l’any 2014 amb diverses propostes que tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida d’aquestes persones.

Entre les activitats que s’inclouen es destaca les d’estimulació sensorial mitjançant la teràpia amb gossos i l’equinoteràpia, activitats de lleure, o bé l’accés a les TIC de les persones amb discapacitats psíquiques per tal de millorar la seva integració laboral i social en el procés d’aprenentatge.

Acte de lliurament de la recaptació
Un cop passades les festes de Nadal, Fira Nadalenca de Palamós i les associacions, entitats i escoles col•laboradores programaran un acte de lliurament dels diners globals a les entitats receptores.

RELACIÓ DE NÚMEROS PREMIATS A LA 37a FIRA NADALENCA DE PALAMÓS

1.- ANNA…………………………………………………215
2.- Mª GRACIA BADES.. ……………………………247
3.- V. BURGELL……………………………………….284
4.- J. CAMPON…………………………………………673
5.- J.A.CHARLES……… …………………………….427
6.- P.COLL……………………………………………..581
7.- M.COLLS……………………………………………605
8.- J. COMES…………………………………………..229
9.- CONCHS……………………………………………638
10.- GALERIA EDELMIRA…………………………801
11.- GALERIA MEDITERRANIA………………….033
12.- J.HORTAL………………………………………..819
13.- M.JOFRA…………………………………………020
14.- C. MARISTANY (VITA)……………………….715
15.- J. MERCADER………………………………….295
16.- Mª T. MESTRE (SASOT) …….. ……………577
19.- X. MESTRE (SASOT)…………………………894
18,- M, MIR ( ceramica)…………………………….220
19.- J. OLIVÉ ( marqueteria)………………………081
20.- C. PAYET…………………………… …………..559
21.- J. PLAJA…………………………………………..017
22. J. PRAT…………………………………………….896
23.- G. PRIM……………………………………………026
24.- A. PUIGGROS…………………………………..775
25,- PUIGFERRER…………………………………..711
26.- E. ORDOYO……………………………………..747
27.- RANDY…………………………………………….252
28.- A. ROCA………………………………………….774
29.- M. SAGUER AYATS……………. ………….. 529
30.- M. SAGUER PUIG……………………………..186
31.- J. SARQUELLA…………………………………879
32.- M.TORNER………………………………………395
33.- TALLER M. GENT GRAN……………………748
34.- ASSOC. TRAMPOLI…………………………..035
35.- LL. TRIAS…………………………………………354
36.- Mª J. USIETO…………………………………….321
37.- E. ORTEGA………………………………………430
38.-LL.BASSOLI……………………………………….050
39.- A. M. SANCHEZ………………………………….580

Per a més informació cal trucar al telèfon: 972 314 655

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat