La tramuntana obre el cicle de conferències “Pesca i Ciència” de la Càtedra d’Estudis Marítims

El proper divendres 22 de març es durà a terme una nova sessió del cicle de conferències d’extensió universitària “Pesca i Ciència”, que organitza la Càtedra d’Estudis Marítims (Ajuntament de Palamós i Universitat de Girona), amb l’objectiu de posar en relleu i difondre la ciència més avançada i innovadora en el camp de les activitats marítimes i pesqueres.

L’activitat tindrà lloc a les 18 h al Museu de la Pesca i, en aquesta ocasió, girarà entorn a la temàtica de la tramuntana. La conferència anirà a càrrec de Sergi Corral, llicenciat en Biologia per la UAB i Màster en Climatologia Aplicada i Mitjans de Comunicació per la UB, i sota el títol “On és la tramuntana?”, explicarà per què la tramuntana ha experimentat un descens dràstic en els darrers anys i quines conseqüències pot tenir molt més enllà de l’atmosfera, tot afectant el ritme climàtic i biològic del mar i de la terra.

Les persones interessades a assistir-hi podran fer-ho de manera totalment lliure i gratuïta però cal tenir en compte que l’aforament és limitat.

El cicle de conferències “Pesca i Ciència” és una iniciativa de la Càtedra d’Estudis Marítims i el Museu de la Pesca, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors. Enguany també hi col·laboren l’Institut de Ciències del Mar – CSIC, la Universitat de Girona i el GALP Costa Brava.

Per a aquest 2024 s’han programat un total de sis sessions, que tindran lloc entre els mesos de març i octubre. Totes elles relacionen, des de diferents perspectives, el mar amb la meteorologia i les conseqüències dels canvis globals en els patrons climàtics i la conservació de la biodiversitat marina.

El programa de les conferències previstes es pot descarregar als webs de la Càtedra d’Estudis Marítims i del Museu de la Pesca, i seguir a les xarxes socials amb l’etiqueta #PescaCiencia2024.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Medi Ambient i Sostenibilitat

19/07/2024

Relacionades per entitat