La Universitat de Girona rep la Gamba d’Or 2013

Ahir dilluns (29/04/13) al vespre va tenir lloc a l’Espai del Peix de Palamós l’acte de lliurament del guardó Gamba d’Or 2013, que enguany s’ha atorgat a la Universitat de Girona en reconeixement a la tasca científica i d’estudi realitzada per la Càtedra d’Estudis Marítims en relació a l’activitat marítima, pesquera i del litoral.

Aquest acte va comptar amb la presència de la rectora de la UdG, Anna Maria Geli, que va recollir el prestigiós guardó en nom de la institució acadèmica gironina, acompanyada del president de l’Associació de Restaurants de la Badia, Xavier Jabato; l’alcaldessa de Palamós, Teresa Ferrés; l’alcalde de Calonge, Jordi Soler; i l’alcalde de Vall-llobrega, Rufino Guirado.

La Càtedra d’Estudis Marítims va crear-se l’any 2000 mitjançant la firma d’un conveni entre la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Palamós. Aquest òrgan acadèmic funciona com a plataforma de diàleg, reflexió, difusió i dinamització de tot tipus d’activitats al voltant dels temes o àmbits relacionats amb el món marítim, especialment del litoral gironí.

Dins la seva dinàmica de treball, la Càtedra d’Estudis Marítims ha estat assessora de projectes com la Marca de Garantia de la Gamba de Palamós o el Pla de Gestió de la Gamba que impulsa la Confraria de Pescadors de Palamós, així com vehicle i canalitzadora de projectes de recerca, beques predoctorals i estades d’investigadors a Documare: Centre de Documentació de la Pesca i el Mar.

En les edicions anteriors han rebut el guardó Gamba d’Or l’actual president del Futbol Club Barcelona, Sandro Rosell; el ciclista Melcior Mauri, el periodista Josep Cuní, el directiu del Barça Nicolau Casaus, la cantant Nina, l’economista Fabià Estapé, el Club de Futbol Girona o el programa “Divendres” de TV3.

Menú de la Gamba 2013
La Gamba d’Or és un guardó que lliura des de l’any 2000 l’Associació de Restaurants de la Badia de Palamós, Calonge i Vall-llobrega dins el marc del Menú de la Gamba que enguany s’iniciarà el proper divendres 3 de maig i s’allargarà fins el 14 de juliol.

El menú inclou torrades amb anxoves, un plat de gambes de Palamós i fideuà, vi, postres i cafè per un preu de 36 €.

La principal novetat d’enguany és la incorporació d’un menú de nit, que se suma al menú tradicional que es pot fer tan per dinar com per sopar. Aquest nou menú permet degustar, amb un preu de 20 €, gambeta i torrades amb anxoves.

Aquesta entitat està formada per 18 restaurants dels municipis de Palamós, Calonge-Sant Antoni i Vall-llobrega, que organitzen cada any les campanyes gastronòmiques de l’Olla de Peix, el Menú de la Gamba i el Menú de l’Escamarlà, amb l’objectiu de donar a conèixer els productes típics locals i potenciar l’atractiu turístic d’aquesta zona, situada al cor de la Costa Brava.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat