L’Agrupació Sardanista Costa Brava i el seu integrant, Santi Ferrerfàbrega, són guardonats en el lliurament dels Premis Capital de la Sardana

Aquest passat dissabte dia 14 de desembre, al Teatre de l’Arxipel, de la ciutat nord-catalana de Perpinyà, va acollir el lliurament dels Premis Capital de la Sardana, una condició que precisament té durant aquest any 2019 la capital de la Catalunya nord.

Els Premis Capital de la Sardana, esdevenen el màxim reconeixement per a persones, entitats i institucions que han desenvolupat una tasca de difusió i defensa de la sardana i la dansa tradicional. La Comissió Capital de la Sardana és l’encarregada d’atorgar-los segons unes categories establertes després de recopilar, proposar i analitzar les diverses propostes presentades.

Dos premis per a Palamós
Entre aquests premis es destaquen els vinculats a Palamós. Concretament el Premi Continuïtat atorgat a l’Agrupació Sardanista Costa Brava pel seu 75è Concurs de Colles Sardanistes celebrat el proppassat mes de juny. Aquest guardó que va recollir el president de l’Agrupació, Josep Cordomí, va ser lliurat pels dos sotpresidents de la Confederació Sardanista de Catalunya: Nuri Escudé i Xavier Tresserres.

Així mateix la Medalla al Mèrit Sardanista que va ser per a l’integrant de l’Agrupació Sardanista Costa Brava, Santi Ferrerfàbrega i Estradera, amb motiu de la seva llarga trajectòria sardanista. De jove en el món de les colles com a dansaire i després com a capdanser del Grup Catalunya Dansa, que va fundar. Santi Ferrerfàbrega va ser president de les colles Sardanistes de Barcelona i també de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya. Va impartir cursets de sardanes a la Casa Catalana de Saragossa i actualment és membre de l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós.

La medalla al Mèrit Sardanista va ser entregada per la Directora General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Maria Àngels Blasco; acompanyada en aquest cas pel president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquím Rucabado.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat