L’Agrupació Teatral La Gespa programa aquest cap de setmana la reposició del seu espectacle “Les cunyades”

Després de la estrena de l’obra “Les cunyades” realitzada amb molt èxit el passat mes de març, l’Agrupació Teatral La Gespa programa per aquest cap de setmana al teatre La Gorga la reposició d’aquest espectacle. L’objectiu és el de poder donar l’oportunitat a tot el públic que no va tenir la possibilitat d’assistir a l’estrena d’aquest espectacle, que ho pugui fer ara.

DUES REPRESENTACIONS
Per aquesta ocasió La Gespa ha programat un total de dues representacions de “Les cunyades”. La primera es durà a terme el proper divendres 5 d’octubre a les 21.30 h, un horari que es repetirà per a la segona i darrera funció que tindrà lloc el dia següent, dissabte dia 6. El preu de les entrades per aquest espectacle és de 10 €, per al públic en general, i de 5 € per als menors de 25 anys i els jubilats.

L’obra “Les cunyades” és dirigida per Nuri Domènech i interpretada per un total de quinze actrius: Dolors Badosa, Anna Benaiges, Elena Buxeda, Janina Gasull, Aurora Hernández, Mary Hortal, Neus Hortal, Isabel Llambrich, Nuri Pérez, Amèlia Ramírez, Pepi Ramírez, Consol Tubert, Vero Rosillo, Lourdes Valls i Laura Llambrich.

RECUPERANT LES “PARLES”
Aquest espectacle està basat en l’obra “Les Belles-Soeurs” que l’autor canadenc Michael Tremblay va estrenar l’any 1968. En l’obra original, Tremblay va fer èmfasi en els diferents accents en què parlen els personatges, introduint el Joual per primera vegada a la dramatúrgia, revolucionant el teatre i el sentiment nacional Quebequès de l’època.

GespaTeatre ha extrapolat aquest element a l’obra “Les cunyades”, adaptant-la a les “parles” que convivien a Palamós durant la dècada dels 60 (el català Empordanès, el català de l’Ametlla de Mar, el català de Barcelona i el castellà).

“LES CUNYADES”
L’espectacle “Les cunyades” presenta la història de Concepció Brull, guanyadora del concurs d’una coneguda cadena d’aliments. El premi: un milió de cupons que ha d’enganxar i enviar en pocs dies per obtenir un munt de regals amb els que sempre ha somiat. Per això organitza una reunió només per a dones i convida a les seves germanes, les seves cunyades, i les seves veïnes perquè l’ajudin a omplir les llibretes.

Quan les quinze dones són al modest pis de la Conxita, l’enveja, els secrets i les xafarderies no es fan esperar, perquè a elles també els agradaria superar la misèria que les identifica i que malauradament les uneix. Els concursos són l’única possibilitat de tenir un cop de sort per sentir-se especials i afortunades. Al final de la nit, l’avarícia i l’arrogància de la Conxita ensorrarà els seus somnis.

Gespa Teatre convida a gaudir d’una divertida comèdia plena d’absurdes situacions, i cedeix el protagonisme a la paraula de les actrius, que intima amb monòlegs, dinamitza en diàlegs, es conjunta amb corals a mode de lletania, i esclata amb cançons, on es barregen la trista realitat i el mon que somien. Dones autentiques, exagerades, de portes endins, d’un món íntim.

LA GESPA, EL FOMENT DEL TEATRE A PALAMÓS
La veterana formació teatral de La Gespa de Palamós es va crear l’any 1968, fomentant l’activitat teatral principalment entre la gent jove del municipi fins l’any 1986, moment en el qual i, coincidint amb l’enderrocament del cinema “Congs”, on es realitzaven les representacions teatrals, i l’inici de la construcció del nou Teatre Auditori La Gorga, la formació teatral La Gespa de Palamós es va quedar sense un lloc on poder assajar i representar els seus espectacles, deixant definitivament de fer teatre.

L’any 2001 La Gespa va reprendre de nou el fil del teatre, quinze anys després de finalitzar la seva activitat, iniciant una nova etapa que ha estat protagonitzada per l’èxit de totes i cadascuna de les seves produccions.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp