L’Ajuntament de Palamós aprova el darrer tràmit que dona llum verd a la construcció de la nova estació d’autobusos del municipi

El ple municipal celebrat ahir dimarts (19/12/23), va aprovar la mutació demanial subjectiva dels terrenys on s’ubicarà la nova estació d’autobusos de Palamós, és a dir, l’equipament manté la consideració de bé demanial afecte a servei públic de transport, però canvia el subjecte que ostenta la titularitat de l’immoble, passant de l’Ajuntament de Palamós a la Generalitat de Catalunya.

Aquest era el darrer tràmit que restava per a poder donar llum verd a la construcció de la nova estació d’autobusos del municipi, que s’ubicarà en uns terrenys que estan situats a la prolongació del carrer d’Enric Vincke, entre les zones del Pla de Nau i l’Eixample, en l’àmbit de Sant Joan. La nova estació d’autobusos se situarà doncs en un espai cèntric de la zona urbana, amb molt bona connexió amb vials principals del municipi, i amb un àgil enllaç d’entrada i sortida amb l’autovia C-31.

L’Ajuntament de Palamós ja va modificar en el seu moment el Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) amb l’objectiu d’obtenir els terrenys necessaris per a la construcció d’aquest equipament. Aquesta modificació també va incloure el sistema viari necessari per al funcionament de la nova estació.

Aquesta instal·lació ocuparà una superfície total d’uns 3.300 m2, disposarà d’una platja de 7 andanes per als autobusos en semibateria i també comptarà amb un espai de parada ràpida i una zona d’estacionament d’autobusos en fila, davant de les andanes. L’edifici de l’estació serà de planta baixa i acollirà una sala d’espera, zona de vending i taquilles.

El projecte també inclou la ubicació d’un tancament de vidre que facilitarà la visió de les andanes des de la sala d’espera i la marquesina que s’ha projectat sobre les andanes. A més de proporcionar confort als usuaris, aquest element permetrà l’entrada de llum natural a l’edifici. L’obra inclourà la instal·lació de panells fotovoltaics per autoconsum de l’estació.

Aquesta actuació millorarà la circulació per l’interior del municipi de Palamós, on la nova estació actuarà com a element catalitzador d’una nova configuració urbana del sector on s’ubicarà.

El nou equipament permetrà doncs substituir l’actual estació d’autobusos situada al carrer de López i Puigcerver, al centre urbà, en una localització que dificulta la circulació dels autobusos, a conseqüència d’una trama de carrers estrets i concorreguts de trànsit viari, que fa difícil l’accés còmode d’aquests vehicles de transport de viatgers.

Aquest projecte comporta una inversió de 2,8 milions d’euros que aporta la Generalitat de Catalunya. Aquesta administració ja va fer el procés de redacció i adjudicació del projecte, i un cop enllestit el tràmit de canvi de titularitat dels terrenys, l’objectiu ara és que les tasques de construcció de la nova estació d’autobusos de Palamós comencin a principis de l’any vinent, i que el nou equipament pugui entrar en funcionament durant aquest any 2024.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp