L’Ajuntament de Palamós atorga la Beca Cooperativa La Equitativa 2017-2018 a un projecte sobre la percepció del paisatge des de la visió dels artistes de l’escola del pintor Francesc Vidal i Palmada.

EL PROJECTE GUANYADOR

El treball guanyador Els colors de la mirada, la pintura del paisatge com a representació del sentiment d’identitat de la gent de Palamós és un projecte molt nou per la seva temàtica i perspectiva. L’estudi dels pintors palamosins i la seva mirada vinculada a la identitat del territori és un àmbit de coneixement poc estudiat. El projecte té un notable interès local i és una oportunitat per conèixer el llegat de l’Escola del pintor Francesc Vidal i Palmada. El seu desenvolupament permetrà entrar en la dimensió artística de Palamós fent aportacions al patrimoni del municipi. El projecte és una evolució del treball de grau de Maria Limeres, realitzat durant els seus estudis, que s’havia centrat en l’obra de l’artista palamosí Ezequiel Torroella.

L’autora del projecte té el Grau en Humanitats -especialitat en història de l’art modern i contemporani- per la Universitat Pompeu Fabra. I aquest curs ha finalitzat el Màster en Formació del Professorat.

ELS PROJECTES CANDIDATS

Aquesta novena convocatòria de la Beca Cooperativa La Equitativa de Palamós ha comptat amb tres projectes candidats. Els autors han plantejat propostes de recerca sobre diversos aspectes de la història i la societat palamosina. El primer projecte candidat plantejava l’estudi d’una família palamosina durant el període 1876-1936; el segon projecte candidat ha estat el guanyador; i el tercer projecte candidat tractava de la defensa de la costa Palamosina durant la Guerra Civil.

La dotació de la Beca és de 3.100 €, i té caràcter bianual; pren el nom de l’antiga societat Cooperativa La Equitativa de Palamós i està organitzada pel Servei d’Arxiu Municipal.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat