L’Ajuntament de Palamós atorga la Beca Cooperativa La Equitativa 2022-2023 a un projecte sobre la Guerra Civil als municipis de Palamós i Sant Joan

La Sala Noble de l’Ajuntament de Palamós va acollir, divendres passat, l’acte de lectura del veredicte de la Beca Cooperativa La Equitativa 2022-2023 que en la seva 11a edició ha estat atorgada al projecte “Cronologia exhaustiva de la Guerra Civil als pobles de Palamós i Sant Joan”, elaborat pel palamosí Alexandre Weltz Gispert.

Aquest acte va ser presidit per l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, i la regidora d’Arxiu i Patrimoni Local, Maria Puig, que varen felicitar el flamant guanyador de la beca. En el veredicte de l’atorgament el jurat va considerar que Alexandre Weltz ja té un coneixement de l’escenari objecte d’estudi per treballs anteriors ja publicats, i que desenvolupar aquest projecte era una oportunitat per abordar l’estudi de la Guerra Civil a Palamós i a Sant Joan, estudi que també podrà servir de base a futures recerques.

El jurat d’aquesta convocatòria de la beca va valorar un total de tres projectes candidats, un a l’entorn d’un diari personal; un altre sobre la història de l’ensenyament al municipi; i el tercer, i guanyador, sobre la Guerra Civil.

El projecte “Cronologia exhaustiva de la Guerra Civil als pobles de Palamós i Sant Joan” es planteja com un treball que exposarà de manera cronològica, exhaustiva i en clau divulgativa, els fets viscuts als pobles de Palamós i Sant Joan durant el període de la Guerra Civil, amb una perspectiva polièdrica que permeti comprendre la complexitat dels fets ocorreguts, i amb un accés sintètic a la pluralitat de les fonts d’informació.

Alexandre Weltz s’ha format en antropologia social i cultural, té una llarga trajectòria en tasques de divulgació del patrimoni local i cultural del municipi i del seu entorn.

L’any 2006 es va donar a conèixer com a autor i investigador amb la publicació “L’Abans”, amb la qual va entrar en contacte amb les diverses fonts de recerca per a l’estudi de la història del nostre municipi. Aquesta activitat ha tingut continuïtat amb dues publicacions més, “Palamós desaparegut” (2014), i “Palamós: República, Guerra Civil i Dictadura” (2021).

La dotació de la Beca Cooperativa La Equitativa és de 6.000 €, té caràcter bianual i es desenvoluparà al llarg dels anys 2022 i 2023. Aquesta beca pren el nom de l’antiga societat Cooperativa La Equitativa de Palamós i està organitzada pel Servei d’Arxiu Municipal.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Patrimoni

Relacionades per entitat