L’Ajuntament de Palamós convoca la ciutadania a manifestar-se en defensa de la pau i en suport al poble ucraïnès

Palamós fa una crida a la ciutadania del municipi per a sumar-se a l’acte que tindrà lloc demà dimarts 1 de març, a les 19 h, davant de l’Ajuntament de Palamós (carrer Major, 56), en defensa de la pau i en suport al poble ucraïnès.

D’aquesta manera Palamós se suma a la convocatòria que l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) ha fet extensiva a tot el país.

Amb aquesta concentració es vol fer sentir el crit unànime de la població per condemnar tota violència, i davant l’atac militar injustificat del govern de Rússia contra la població civil ucraïnesa, que va començar aquest passat dijous 24 de febrer i que ja ha provocat víctimes civils i militars.

Amb aquest acte Palamós torna a expressar el seu compromís amb la pau i en la defensa dels drets humans, donant el seu suport a la comunitat ucraïnesa resident als pobles i ciutats de Catalunya.

El municipi vol condemnar tot tipus de violència i exigeix la desescalada del conflicte, la desmilitarització de la zona i la represa d’un diàleg per a la construcció de la pau.

Per això, cal reclamar a la comunitat internacional i, en especial a la Unió Europea, que prenguin totes aquelles mesures que calguin per a cessar la violència en el territori ucraïnès. Palamós apel•la al diàleg i a la mediació per aconseguir una solució pacífica basada en la diplomàcia i el multilateralisme.

L’Ajuntament de Palamós ja està treballant per coordinar, juntament amb les entitats socials del municipi, la recollida d’ajuda humanitària per a ser enviada a Ucraïna.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat