L’Ajuntament de Palamós desactiva el Pla especial per contaminació d’aigües marines un cop s’ha pogut reflotar i portar a port al pesquer accidentat dimecres a les Formigues

L’Ajuntament de Palamós ha desactivat aquest matí el Pla especial per contaminació d’aigües marines que la vila va establir el passat dimecres 8 de gener, després de tenir coneixement de l’accident sofert per la teranyina “Nuevo Rio Verde” quan a primera hora del matí va topar amb una roca situada a l’àmbit de les illes Formigues, davant cala Estreta.

La desactivació del Pla de d’actuació municipal CAMCAT s’ha decretat per part de l’alcaldessa de Palamós un cop realitzada la reunió de valoració de l’emergència per part del Consell Assessor de Protecció Civil del municipi.

Finalment ahir diumenge es va poder reflotar i portar al port de Palamós el pesquer accidentat. D’aquesta manera finalitzaven els treballs de rescat de l’embarcació que durant aquest darrers cinc dies han dut a terme conjuntament operaris d’una empresa especialitzada i personal de Salvament Marítim.

Després que els set tripulants del pesquer fossin rescatats il•lesos de l’embarcació, la preocupació de l’Ajuntament de Palamós ha estat en tot moment el vessament de carburant que es produïa, tot i que sempre en petites quantitats, i l’afectació que podia tenir amb l’ecosistema d’una zona d’alt valor mediambiental i paisatgístic com és el de les illes Formigues i el del litoral de l’EIN Castell-Cap Roig.

És per això que fins avui s’ha mantingut vigent el Pla especial per contaminació d’aigües marines mitjançant el qual s’ha activat durant aquets dies les àrees de Policia Local, Medi Ambient i Brigada Municipal i s’ha fet un seguiment constant del reflotament del pesquer.

El passat dimecres 8 de gener la teranyina “Nuevo Rio Verde”, de 19 m d’eslora i amb port a Sant Feliu de Guíxols, va topar amb una roca situada a l’àmbit de les illes Formigues, provocant que el pesquer quedes encallat amb la popa totalment submergida.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat