L’Ajuntament de Palamós dona a conèixer el projecte de reforma del passeig del Mar, mitjançant una jornada informativa adreçada a la ciutadania del municipi

La sala municipal polivalent de les galeries Carme, va acollir ahir dijous 23 de maig, una jornada informativa adreçada a la ciutadania del municipi amb l’objectiu de poder donar a conèixer de manera detallada, el projecte de reforma del passeig del Mar.

L’acte va ser encapçalat per l’alcalde de Palamós i regidor d’Urbanisme, i per l’arquitecte redactor del projecte i tècnic municipal, els quals varen poder explicar de primera mà tots els detalls que inclou aquest projecte, que recull les conclusions del procés de participació ciutadana que es va realitzar entre els anys 2022 i 2023, i mitjançant el qual es renova de forma pràcticament total, la urbanització i els serveis existents del passeig, introduint elements innovadors pel que fa a l’adaptació al canvi climàtic, l’estalvi energètic, la sostenibilitat, la mobilitat i l’espai urbà.

Un centenar de persones varen participar d’aquesta jornada que es va dividir en dues sessions (19 i 20 h) per tal de facilitar l’assistència del públic interessat.

 La reforma d’aquest equipament permetrà el seu arranjament i transformació, que preservant els elements que més el caracteritzen, com les arcades o parts del mur que el separa de l’actual aparcament de la platja Gran, millorarà l’accessibilitat ampliant les zones de vianants i generarà grans espais de prioritat invertida, potenciarà la connexió amb els carrers que l’enllacen amb la zona urbana, diferenciant els diversos embocaments d’acord amb la funció de carrer, només per a vianants o de carrer també per a vehicles.

El projecte també permetrà la implantació de carril bici en tota la llargada del passeig, la instal·lació de places de recàrrega de vehicles elèctrics, i per a recàrrega de bicicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP). També millorarà la gestió de l’aigua, fent una xarxa separativa de clavegueram, i renovarà tot l’enllumenat públic amb làmpades LED.

La connexió amb la platja Gran

El tractament de la connexió del passeig amb la platja Gran, on hi ha l’aparcament de sauló i que amb aquest projecte desapareixerà, es tractarà en una segona fase, en un procés que es consensuarà amb l’administració responsable de la gestió de la zona de domini públic marítim i terrestre, com és el cas. Aquest procés es farà en paral·lel a l’execució de la primera fase amb l’objectiu de poder-la executar coincidint amb el tram final de les obres al passeig.

El termini per a completar tota l’obra és de 15 mesos, amb la previsió d’iniciar els treballs la tardor vinent. En el període d’1 de juliol fins a l’1 de setembre, s’hauran d’aturar les obres en aplicació de la normativa de soroll. El pressupost d’execució d’aquesta primera fase del projecte és de 6.662.000 €, dels quals 3 milions seran aportats per la Unió Europea mitjançant els fons Next Generation destinats a actuacions de turisme sostenible.

Les persones que requereixin poder fer alguna pregunta o consulta sobre aquest  projecte, poden fer-ho directament als Serveis Tècnics municipals, adreçant un correu a: urbanisme@palamos.cat

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Urbanisme i Via Pública

21/06/2024

Relacionades per entitat