L’Ajuntament de Palamós edita un conte per acompanyar els més menuts i les seves famílies en l’inici de l’etapa escolar

L’Àrea d’Ensenyament i de Ciutat Educadora de l’Ajuntament de Palamós ha editat el conte “Comencem l’escola a Palamós”, que de manera molt didàctica vol fer arribar la il•lusió de l’inici de l’escolarització als infants de 3 i 6 anys del municipi i a les seves famílies, conscients de la importància que té el primer dia d’escola.

En total s’han editat 600 exemplars que a partir de la setmana vinent, i abans de l’inici del curs, es faran arribar a tots els habitatges del municipi amb infants que enguany inicien la seva etapa escolar, a cicle d’infantil o primària.

Malgrat que l’escolarització no és obligatòria fins als sis anys, amb aquesta eina també es vol promoure l’escolarització a partir dels tres anys, com a mesura per reduir la segregació escolar i com a eina per garantir la igualtat d’oportunitats. Dues qüestions que actualment es treballen des de l’Àrea d’Ensenyament i de Ciutat Educadora en coordinació amb el Departament d’Educació de la Generalitat i amb totes les escoles del municipi.

Aquesta nova publicació, d’una quinzena de pàgines, compta amb les il•lustracions de la palamosina Lidia Rufo, que ha creat els personatges del conte, els quals representen els alumnes del municipi, que acompanyats de familiars, s’adrecen a les seves respectives escoles.

A cadascuna de les pàgines d’aquest llibret es posen de manifest els valors per educar en la diversitat i la inclusió, mostrant la societat actual en tota la seva pluralititat, potenciant un municipi obert i amable amb les persones, i destacant les experiències d’aprenentatge, jocs i amistat que aquests infants reben a cadascuna de les seves escoles.

Els dibuixos es combinen amb imatges d’indrets del municipi, carrers, places, passeig, o bé amb espais tan emblemàtics, com el castell de Vila-romà o el castell de Sant Esteve de Mar (que en el conte es troben inclosos en un llibre de text), vinculant directament i d’aquesta manera aquest llibret amb el poble.

El conte s’inicia amb l’itinerari que fan els alumnes fins a les seves respectives escoles (La Vila, Els Àngels, Vila-romà, Vedruna, La Salle) i amb fotografies de cadascun d’aquests centres educatius.

Posteriorment es fa una aproximació a tot allò que cada infant podrà trobar en la seva nova experiència escolar: aprendre, descobrir, compartir, jugar, estimar, imaginar o créixer. Un dels principals missatges que es fan arribar als infants i les famílies mitjançant aquesta publicació, és el de l’amistat, com a valor destacat que es promou a cada escola.

Aquesta publicació es vol convertir en una eina de suport orientat a aquells infants de Palamós, i les seves famílies, que estan a punt de viure l’inici de l’etapa escolar, i és fruit del sistema escolar integrat i coordinat que es genera al municipi, i que compta amb la implicació de tots els centres escolars en un treball conjunt amb l’Àrea d’Ensenyament i de Ciutat Educadora de l’Ajuntament de Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp