L’Ajuntament de Palamós elabora un projecte per a l’arranjament del camí de Castell

L’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palamós ha elaborat el projecte d’arranjament d’un tram del camí que connecta la C-31 amb el paratge i la platja de Castell.

L’elevat trànsit durant els mesos d’estiu i el pas del temps ha provocat que el paviment asfàltic s’hagi deteriorat. Durant els darrers anys s’hi han realitzat actuacions puntuals de l’asfalt, però el seu estat no és adequat i cal que sigui arranjat.

Actuació prevista
L’actuació d’aquest projecte es basa en l’asfaltatge del tram de vial comprés des del límit de terme entre Vall-llobrega i Palamós (coincidint amb l’encreuament de la via verda provinent de Sant Joan) i fins al càmping Benelux.

En total 670 metres lineals d’aquest vial que actualment està afectat per sots i que també ha quedat deteriorat a conseqüència del desnivell del ferm provocat pel desenvolupament d’arrels dels arbres propers.

El projecte, que passarà a aprovació en el ple municipal del proper dimarts, també inclou poder eixamplar algunes de les parts més estretes d’aquest tram. En aquest sentit cal tenir en compte que en molts punts l’amplada del camí, és de poc més de quatre metres, fet que comporta que els vehicles hagin d’encreuar-se amb risc de col•lisió.

Les obres previstes també inclouen, a un costat i l’altre del vial, la construcció de vorals i guals formigonats que garanteixin la circulació i el correcte desguàs de l’aigua de pluja.

Aquest camí uneix, des de la carretera C-31, la plana de Castell amb el camí Ral de Palamós a Palafrugell, i és molt utilitzat, principalment a l’estiu, per apropar-se al paratge natural de Castell-Cap Roig així com a les cales i platges de llevant del municipi.

Les obres d’aquest projecte d’arranjament i millora tenen un pressupost d’uns 60 mil euros i es preveuen poder realitzar dins el primer trimestre de l’any vinent.

En una segona fase es preveu realitzar la mateixa actuació amb la resta del camí, que va des del càmping Benelux i fins a l’accés a la platja de Castell.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp