L’Ajuntament de Palamós enceta un nou procés de Participació Ciutadana per redactar una nova Ordenança reguladora de Via Pública

L’Ajuntament de Palamós ha iniciat un nou procés de participació ciutadana a través d’una enquesta online per saber quina és l’opinió de la ciutadania sobre alguns dels aspectes que formen l’ordenança reguladora de Via Pública al municipi.

Per a la redacció d’una ordenança, actualment la llei obliga a obrir un procés participatiu és per aquesta raó que des de l’Ajuntament de Palamós s’ha engegat una nova campanya participativa amb l’objectiu que els ciutadans, restauradors i comerciants de Palamós, resideixin o no al municipi, puguin opinar sobre temes referents a l’ordenança.

Entre algunes de les qüestions proposades a l’enquesta, es pregunta sobre el grau d’ocupació que les terrasses i mobiliari comercial provoquen a la via pública en l’època d’estiu i en diferents zones com el barri Vell, la Planassa o el Passeig del Mar.

A més, l’enquesta explica que la zona del casc antic està qualificada com a zona de sensibilitat acústica alta, fet que influeix en l’horari de funcionament de les terrasses de la zona. Actualment a l’estiu, l’horari de tancament d’aquestes és a mitjanit. Amb aquesta informació, l’enquesta proposa sis respostes diferents per decidir quin horari de tancament de les terrasses seria el més correcte durant els mesos d’estiu.

Pel que fa a les jardineres que ocupen la via pública, l’enquesta proposa tres opcions sobre si aquestes han de ser del mateix model en els establiments d’una mateixa zona, si totes les jardineres de la via pública han de tenir un model homologat per l’Ajuntament o si cada establiment pot col•locar les jardineres que decideixi.

L’enquesta està disponible a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Palamós www.palamos.cat i es pot fer fins el 15 de febrer.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp