L’Ajuntament de Palamós habilita un nou espai d’aparcament gratuït en l’àmbit del Barri Vell

A partir de demà divendres, 16 de juliol, l’àmbit del Barri Vell de Palamós comptarà amb una nova zona d’estacionament gratuïta per a vehicles. Es tracta d’una parcel•la amb superfície de sauló d’uns 450m2, que està situada a la zona de Les Pites, entre els carrers del Convent dels Agustins i el de Salvador Albert i Pey, amb una capacitat per a uns 25 cotxes.

Aquests terrenys són de propietat privada i l’Ajuntament de Palamós ha establert un acord per a la seva utilització mentre aquests no estiguin afectats per cap projecte urbanístic.

Durant aquest mes s’han dut a terme tasques de neteja i condicionament d’aquest espai, retirant la terra i la vegetació que el cobria. Posteriorment operaris de la Brigada Municipal hi han instal•lat tutors de fusta per a delimitar l’espai i impedir l’accés dels vehicles estacionats a les voreres que envolten l’aparcament.

El condicionament també inclou la compactació de tota la superfície, la ubicació de la senyalització vertical, el marcatge de les places d’aparcament, així com l’adequació de l’accés i sortida dels vehicles, que en aquest cas serà sempre pel carrer del Convent dels Agustins.

La posada en funcionament d’aquest equipament permetrà incrementar la capacitat d’estacionament gratuït al Barri Vell, en el qual es prioritzen els espais per a vianants.

El nou aparcament se suma ara als que ja estan en funcionament en aquest àmbit com són els del carrer del Terç de Napolitans, amb una capacitat d’estacionament per a uns 50 vehicles (asfaltat) i 30 (sauló); el del carrer de l’Ametlla de Mar (zona far) que compta amb 40 places d’aparcament, o bé el de Sota Pedró amb unes 30 places més.

Nous espais d’aparcament gratuïts al municipi
L’Ajuntament de Palamós segueix treballant en la creació al municipi de nous espais d’aparcaments gratuïts que donin alternativa d’estacionament als barris i les zones del municipi on en els darrers anys s’han augmentat els espais per a vianants reduint places d’aparcament.

En aquest sentit cal destacar el treball que es realitza actualment per a poder tancar acords amb propietaris de terrenys per la creació de nous pàrquings en àmbits pròxims a les zones del Pla de Sant Joan (perllongació del carrer Enric Vincke), o bé zona de les Cases Noves (àmbit del cementiri de Palamós).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp