L’Ajuntament de Palamós i la Cambra de Comerç organitzen una jornada d’emprenedoria dedicada als models de negocis i la cultura de la innovació

L’Ajuntament de Palamós i la Cambra de Comerç del municipi han organitzat aquest matí (19/10/18), a l’Espai del Peix, una jornada d’emprenedoria dedicada als models de negocis i la cultura de la innovació. Aquesta jornada, amb inscripció gratuïta, ha estat cofinançada per la Diputació de Girona a través de la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica, a la qual l’Ajuntament de Palamós està adherit.

L’objectiu de l’activitat ha estat poder crear un espai de relació i debat entorn a aspectes rellevants de l’emprenedoria, des de l’idea de negoci a la creació de l’empresa, passant per les competències i capacitats necessàries per a generar models de negocis innovadors.

La jornada ha comptat amb una trentena de participants que han seguit les diverses ponències dels especialistes convidats, que mitjançant les seves conferències han presentat, entre altres, les línies d’ajut que en l’actualitat s’ofereixen als emprenedors, així com els programes d’assessorament, formació, seguiment i impuls adreçats a les empreses basades en la innovació i la tecnologia.

Aquesta primera part del programa també ha permès exposar les fases que cal seguir per dissenyar un model de negoci innovador, i els principals reptes que els emprenedors han de superar al llarg d’aquest camí, donant a conèixer les necessitats i preferències dels clients com a ingredient clau en el disseny d’un nou model de negoci, la generació i desenvolupament de les idees, o bé, com estructurar el procés d’implementació i llançament al mercat del nou model de negoci.

La segona part de les jornades ha estat dedicat a poder presentar als participants un total de sis experiències empresarials d’èxit creades per emprenedors del municipi o que tenen la seva seu a Palamós.

Es tracta de les empreses: -Com a casa-, una xarxa immobiliària online basada en la col•laboració d’agents independents; -See touch- que treballa en el desenvolupament de pantalles interactives per a publicitat; -Books & Box-, una botiga online de les anomenades “Caixes literàries”; -Kinni lockcs-, proveïdor de sistemes intel•ligents de control d’accessos per a apartaments turístics, centres esportius o magatzems; -Kukura Veterinaris-, del sector de l’atenció veterinària; i -Twinapp Running i Twinapp Cycling-, l’APP que permet descobrir rutes on poder caminar, córrer o anar en bicicleta, acompanyat d’un local runner o local cyclist. Aquesta empresa ha estat guanyadora del Premi Cactus 2018 a la millor APP.

Treball conjunt entre l’Ajuntament de Palamós i la Cambra de Comerç
La jornada d’emprenedoria realitzada avui forma part de la col•laboració iniciada fa tres anys entre l’Ajuntament de Palamós i la Cambra de Comerç, mitjançant la qual s’uneixen sinergies per a impulsar la creació de noves empreses al municipi i donar suport a les que estan en fase de creixement i consolidació.

Amb aquest objectiu les dues institucions locals impulsen de manera conjunta el Servei d’Emprenedoria de Palamós que té com a objectiu donar suport a les empreses palamosines en fase de creixement i consolidació, i on també s’inclou la realització durant l’any del programa “Crea i emprèn a Palamós”, mitjançant el qual s’ofereixen tallers de formació totalment gratuïts per a empreses i persones emprenedores locals.

El Servei d’Emprenedoria s’ofereix tots els dijous, de 9 a 13 h, i estarà ubicat a la seu de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós (Casa Montaner, Parc dels Països Catalans, 3), i és atès per un tècnic especialitzat en l’atenció a l’emprenedoria.

Les persones interessades poden demanar cita al Servei d’Emprenedoria de Palamós contactant amb l’Àrea municipal de Promoció Econòmica mitjançant el telèfon 972 600 380, el correu electrònic: ocupacio@palamos.cat, o bé al portal web www.palamosocupacio.cat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp