L’Ajuntament de Palamós i Mifas valoren les necessitats que calen implementar al municipi per a suprimir barreres arquitectòniques

Aquest matí (30/10/17) diversos representants polítics i tècnics de l’Ajuntament de Palamós han participat a la jornada de sensibilització sobre barreres arquitectòniques que ha tingut lloc al municipi i que ha estat organitzada per Grup Mifas.

Aquesta trobada ha consistit bàsicament a fer el recorregut en cadira de rodes que s’ha iniciat a la biblioteca municipal “Lluís Barceló i Bou”, ubicada al parc dels Països Catalans, i que ha passat per diversos carrers de la zona de l’Eixample.

El president del Grup Mifas, Albert Carbonell; acompanyat del soci de l’entitat, Artur Altabàs; l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; el regidor de Brigada, Joan Barba; i diversos tècnics d’Urbanisme i via pública de l’Ajuntament de Palamós, han participat d’aquesta iniciativa que els ha permès viure en primera persona les dificultats amb les quals es poden trobar les persones en cadira de rodes o amb mobilitat reduïda.

Problemes amb desnivells en les entregues entre el gual de la vorera i la calçada, la correcta ubicació d’aparcaments per a vehicles de persones discapacitades, voreres estretes o rampes amb desnivells elevats, han estat algunes de les dificultats amb les quals s’han trobat els participants d’aquesta activitat.

Prop de 3 quilòmetres de noves voreres
L’Ajuntament de Palamós realitza actualment un pla de millora de voreres al municipi augmentant amplades i ubicant guals. Aquest any 2017 s’han realitzat millores en 455 metres lineals de voreres de trams dels carrers de Nàpols, de València, de Mallorca i de l’avinguda de Catalunya.

Durant l’any vinent seran prop de 2400 metres lineals de noves voreres els que s’executaran. Per un costat 722 metres en trams dels carrers de Josep Joan, Sant Joan Baptista de la Salle, Xaloc, Nàpols, passatge dels Tapers i avinguda de Catalunya.

I també 1640 metres lineals en el projecte de l’Eixample que preveu la millora de carrers i voreres en un ampli espai, que inclou trams dels carrers de Carmel, Sant Antoni, Santa Marta, Santa Bàrbara, Avió i Mercè.

En paral•lel la Brigada també arranjarà voreres en altres punts del municipi per tal de reduir-ne aquelles anomalies constructives que impedeixen el pas còmode de les persones amb mobilitat reduïda.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat