L’Ajuntament de Palamós inicia la renovació de l’enllumenat públic del darrer tram del passeig del Mar

Aquest matí (21/09/18) s’han iniciat les tasques de substitució dels fanals, amb llumeneres que són encara d’esfera, de 250 W i de vapor de mercuri, que hi ha ubicats en el darrer tram del passeig del Mar, comprés entre els carrers d’Aragó i el del Mar, concretament en la vorera dreta direcció al terme amb Calonge-Sant Antoni.

Les feines son a càrrec d’una empresa especialitzada i han començat amb la realització de les rases necessàries per a la canalització de les xarxes elèctriques i per a la ubicació de les bases dels nous fanals.

La substitució d’aquests fanals es farà pel mateix model que ja hi ha ubicat al cantó contrari, just davant de la platja, amb una òptica de gran format i 56 W de potència. Aquestes noves llums s’instal•laràn sobre columnes de 5 metres d’alçada.

A banda el projecte també inclou la instal•lació de cinc columnes més, dotades de focus, destinats a poder reforçar l’il•luminació del parc infantil, la pista de bàsquet i la zona de petanca ubicades dins aquest tram de passeig del Mar. A diferència dels nous fanals ubicats a la vorera que funcionen tota la nit, aquests focus comptaran amb un temporitzador per tal de desconnectar el llum de manera automàtica.

Aquesta substitució dels vells fanals permetran la millora de l’efectivitat en il•luminació d’aquest espai del passeig, al mateix temps que potenciarà la reducció d’emissió de CO2, amb un estalvi del consum elèctric anual de 12.630 kWh, amb la qual cosa es reduirà també els costos econòmics amb uns 2.150 € l’any.

Aquest projecte té un cost global de 36.644,49 euros, i es preveu que quedi totalment enllestit a mitjans del proper mes d’octubre.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp