L’Ajuntament de Palamós inicia l’arranjament de l’aparcament del barri d’Es Pla

Operaris de la Brigada Municipal han iniciat les tasques de millora de l’aparcament gratuït del barri d’Es Pla, situat davant la plaça de Vila-romà i envoltat pels carrers de Gaspar Matas i de Zoilo Costart.

El projecte té lloc un cop aquest espai, de 2.560 m2, ha passat enguany a ser de propietat municipal, d’acord amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que va desestimar el recurs interposat per la propietat dels terrenys contra l’acord de la modificació de planejament per a la delimitació del Polígon d’Actuació Urbana 23, determinant la cessió d’aquesta parcel·la a l’Ajuntament, de manera obligatòria i gratuïta.

Les tasques de millora s’han iniciat amb el pintat de les places d’estacionament, que un cop ben delimitades i distribuïdes ha suposat l’obtenció d’un total de 73 espais d’aparcament de vehicles, dos dels quals són reservats per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda, així com un àmbit d’estacionament de motos.

L’arranjament d’aquest espai seguirà enguany en una segona fase en la qual l’Ajuntament de Palamós té previst la urbanització de voreres ubicades en el perímetre d’aquest aparcament.

Els treballs de millora d’aquest espai públic donen continuïtat a l’arranjament d’aquest àmbit del barri d’Es Pla, que ja es va iniciar amb l’adequació de la plaça de Vila-romà, situada entre aquest aparcament i el Pavelló Municipal d’Esports.

Aquell projecte, amb un pressupost de 86 mil euros, va permetre engrandir la superfície destinada a jocs infantils, passant de 88 a 146 m2, col·locant paviment de cautxú i ubicant una tanca en el seu perímetre per oferir més seguretat als infants.

També es va ampliar la superfície de pista de lleure esportiu, passant de 246 m2 a 490 m2, ubicant una nova cistella de bàsquet i porteria de futbol. El projecte també va incloure la protecció de la zona de pista amb una estructura de xarxa al límit amb els carrers adjacents.

El perímetre de la plaça es va delimitar amb vegetació arbustiva, i la il·luminació de la plaça es va basar en la instal·lació de columnes de llum dotades de focus amb tecnologia LED.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp