L’Ajuntament de Palamós inicia una campanya per conscienciar els ciutadans sobre el bon ús de les àrees de recollida de residus

L’Ajuntament de Palamós ha iniciat una nova campanya informativa que té com a objectiu reforçar entre la ciutadania l’ús correcte que s’ha de fer dels serveis i les àrees de recollida de residus que el municipi posa a la seva disposició, millorant i corregint algunes de les males pràctiques que encara es poden produir com ubicar les deixalles en el contenidor equivocat, fora d’horaris o bé a l’exterior de les àrees de recollida.

La campanya s’ha enfocat en aquesta ocasió a les illes emergents i principalment en les dues més importants per volum d’usuaris, que es troben ubicades al centre del municipi, en ple barri vell de la vila, concretament als carrers d’Adrià Álvarez i de Salvador Albert i Pey.

Amb l’objectiu d’assessorar sobre el correcte ús d’aquest servei la campanya iniciada ha desplegat els agents cívics del municipi que aporten aquesta informació de primera mà i a peu d’illa emergent a tots els usuaris.

Especial atenció per als grans productors
L’acció informativa té com a destinataris els ciutadans en general, usuaris de les illes emergents, però amb una especial atenció per als grans productors, establiments, restaurants i comerços, als quals se’ls recorda que només poden utilitzar els contenidors de rebuig d’aquestes àrees, ja que per a la resta de les fraccions que generen aquests negocis ja tenen a la seva disposició un servei de recollida de residus porta a porta.

Els agents cívics recorden als veïns que no es poden deixar residus fora dels contenidors, o fer-ho fora dels horaris establerts (de 20 h de la tarda a 00 h de la nit ) així com el tipus de fracció que va a cadascun dels contenidors. Aquesta campanya es realitza durant aquesta setmana i la setmana vinent en dies i horaris alternats.

Aplicació de l’Ordenança municipal de gestió de residus
Un cop realitzada aquesta campanya informativa, l’Ajuntament de Palamós intensificarà posteriorment les inspeccions i el seguiment d’aquestes àrees per part de la Policia Local, aplicant sancions, si cal, a les persones o empreses que incompleixin les normes, tal com especifica l’Ordenança municipal de gestió de residus i neteja viària amb multes que poden arribar fins a 1.500 euros.

Illes emergents
El sistema d’illes emergents està format per contenidors de les fraccions d’envasos lleugers, vidre, paper i cartó, matèria orgànica i rebuig, i a diferència dels convencionals, aquests es retiren del carrer durant unes hores.

Aquest sistema es va començar a implantar a Palamós l’estiu de 2013 i en l’actualitat es poden trobar unitats d’illes emergents al Barri Vell (carrers d’Adrià Álvarez i de Salvador Albert i Pey), passeig del Mar, plaça de Catalunya i Planassa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat