L’Ajuntament de Palamós lliura l’Escut de Solapa de la Vila, a títol pòstum, a Josep Ferrer i Figueras, alcalde de Palamós de 1985 a 1996

La sala Noble de l’Ajuntament de Palamós va acollir ahir diumenge 16 d’abril, a les 12 h, l’acte de lliurament de l’Escut de Solapa de la Vila, a títol pòstum, a Josep Ferrer i Figueras, alcalde de Palamós de 1985 a 1996.

L’acte va ser presidit per alcalde de Palamós, Lluís Puig, i va comptar amb la presència de la família de Josep Ferrer, d’integrants del consistori municipal, així com d’exregidors i companys d’equip de Govern de l’exalcalde, de representants d’entitats locals i de la societat palamosina.

Amb l’acte d’ahir es feia efectiu l’acord del Ple municipal del passat mes de març, en el qual es va aprovar per majoria concedir a títol pòstum, l’Escut de Solapa de la Vila, en el seu grau més elevat i, per tant, en la modalitat d’or, a Josep Ferrer en agraïment a l’aportació realitzada al municipi durant la seva tasca com a alcalde de Palamós.

Durant l’acte institucional d’ahir, l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, va lliurar l’Escut de Solapa de la Vila i d’una plaça commemorativa, a la vídua de Ferrer, Roser Nadal.

Josep Ferrer va morir el passat dia 6 de març, als 82 anys, i després d’una llarga malaltia. Amb motiu de la mort de l’exalcalde l’Ajuntament de Palamós va decretar dos dies de dol oficial, període en el qual la bandera de la balconada de l’edifici consistorial va onejar a mig pal.

11 anys al capdavant de l’alcaldia de Palamós
Josep Ferrer i Figueras va ser alcalde de Palamós des del març de 1985 fins al novembre de 1996, sota les sigles de Convergència i Unió. Abans, l’any 1983, ja havia estat regidor de govern amb les responsabilitats a l’Àrea de Cultura i posteriorment a la de Turisme.

L’any 1985 va substituir a l’alcalde Josep Parals, i no va deixar el càrrec fins que en va presentar la renúncia l’any 1996, passant a partir d’aquest moment les responsabilitats de l’alcaldia a Jordi Pallí.

Posteriorment, Ferrer va encapçalar l’Agrupació d’Electors de Palamós i Sant Joan, com a portaveu d’aquesta formació a l’oposició i fins al juliol de 2003, on acaba definitivament la seva etapa política al consistori municipal.

De la trajectòria com a alcalde es destaca la realització de projectes tan rellevants com els de la comarcalització de l’hospital de Palamós i la creació dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, l’obertura de l’avinguda de Catalunya i el desenvolupament urbanístic d’aquest sector del municipi, la inauguració del teatre La Gorga i de l’estadi municipal de futbol, o bé la realització del referèndum del paratge i la platja de Castell, que va permetre la preservació d’aquest destacat espai natural del municipi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat