L’Ajuntament de Palamós no organitzarà la Fira de Sant Jordi, d’acord amb les mesures específiques anti Covid decretades per la Generalitat

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós ha acordat no organitzar enguany la tradicional Fira de Sant Jordi. La decisió s’ha pres un cop el ProciCat va publicar definitivament el Pla específic que s’estableix a Catalunya per a la realització d’aquesta activitat, i que té com a objectiu minimitzar qualsevol risc de contagis per Covid al país.

D’acord amb aquest dictamen la Diada de Sant Jordi té més consideració de Festa Popular que de mercat per la qual cosa té un tractament específic i diferenciat.

En el cas de Palamós com a municipi amb població superior als 5.000 habitants, únicament poden prendre part a la Fira els professionals llibreters, els editors o els floristes agremiats i/o amb llicència principal o única d’activitat, i no es permet parar ni altres professionals, ni al tercer sector, és a dir: entitats, associacions i col•lectius sense ànim de lucre.

De les 25 sol•licituds rebudes per a participar en la Fira de Sant Jordi a Palamós, només una era d’un professional i per tant complia les condicions marcades pel govern català, la resta eren del tercer sector.

L’Ajuntament de Palamós ha acordat finalment no organitzar la Fira de Sant Jordi, davant la impossibilitat d’incloure les entitats i malgrat que des de l’Àrea de Cultura s’havia repensat l’organització de la Fira, per acoblar-la a les necessitats Covid, amb un canvi d’emplaçament que la ubicava en un espai perimetral, amb control d’accés i de sortida del públic, i en sentit dirigit.

Aquesta decisió s’ha comunicat ja a totes les entitats, associacions o empreses locals que havien presentat la seva sol•licitud per a prendre part enguany a la Fira. L’Ajuntament de Palamós també destaca l’acció de prudència que també suposa l’anul•lació enguany de la Fira de Sant Jordi al municipi, com a mesura de prudència davant el repunt que ha tingut la pandèmia a Catalunya després del període festiu de Setmana Santa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp