L’Ajuntament de Palamós obre de nou l’accés de vehicles al camí de cala Estreta i de S’Alguer

Demà dimecres 30 de setembre, a partir de les 24 h, l’Ajuntament de Palamós obrirà el pas de vehicles al camí de cala Estreta, que passa pel centre de l’espai natural Castell-Cap Roig; així com l’accés a S’Alguer, que afecta l’únic camí accessible per a vehicles que des de la Fosca permet arribar fins a l’aparcament situat al costat de la pineda d’en Gori.

L’Àrea municipal de Medi Ambient amb coordinació amb la Policia Local de Palamós han acordat obrir de nou aquest camí coincidint amb l’inici de la tardor, que ha comportat l’arribada de les primeres pluges i conseqüentment de la davallada de les temperatures, reduint el risc d’incendis. A banda també es destaca la important descens en la freqüentació d’aquesta zona un cop finalitzat el període de vacances d’estiu.

La mesura de tancament, que es va iniciar el passat 12 de juny, va ser consensuada entre els ajuntaments de Palamós, Mont-ras i Palafrugell conjuntament amb el Departament de Medi Ambient de la Generalitat.

El tancament a la circulació de vehicles que s’ha mantingut durant més de tres mesos en aquests àmbits litorals del municipi, ha estat valorat molt positivament per part de l’Ajuntament de Palamós que ho considera com una mesura imprescindible en períodes de risc d’incendis i d’alta freqüentació per tal de garantir la seguretat de les persones així com la dels espais naturals en cas que aquestes zones es veiessin afectades per emergències.

Durant tot el període d’estiu s’ha realitzat el control dels accessos als espais naturals d’aquest àmbit, detectant fins a 59 vehicles que havien accedit indegudament a aquests camins i que en conseqüència han estat multats.

Amb la col•laboració de l’Associació de Defensa Forestal (ADF) Gavarres Marítima s’ha fet una tasca d’informació de l’espai natural entre els usuaris que hi accedien, i el seu personal també ha realitzat tasques de prevenció d’incendis en diversos punts d’aquest espai natural.

Prop de 38 mil vehicles han utilitzat l’aparcament de Castell
Per segon any consecutiu els vehicles que han arribat a l’àmbit de Castell han pogut estacionar a l’aparcament ubicat a la zona de la plana, més proper a la carretera asfaltada que dóna accés al camí de la platja.

El disseny modular d’aquest espai d’aparcament ha permès anar obrint zones d’estacionament a mesura que ha avançat l’estiu i per tant s’ha incrementat l’afluència d’usuaris a Castell. D’aquesta manera s’ha pogut augmentar les places d’estacionament fins a un màxim de 600 cotxes, i des del 3 de juliol i fins al 13 de setembre s’ha aplicat tarifa d’estacionament.

En aquests més de dos mesos d’activitat tarifada i dins l’horari controlat, aquest aparcament ha estat utilitzat per un total de 37.972 vehicles, els propietaris dels quals han estacionat en aquest pàrquing per a, posteriorment, accedir a peu a la platja de Castell, cala Canyers, cala Sanià, cala Estreta, o bé les cales de la zona del Crit.

Durant l’estiu el panell lluminós que es troba ubica en un lateral del giratori que des de la carretera C-31 dóna accés al camí que condueix a la platja, informa els usuaris d’aquest espai natural i, a temps real, del nivell d’ocupació de l’aparcament de Castell.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat