L’Ajuntament de Palamós organitza dos actes públics per informar la ciutadania del projecte d’integració paisatgística i ordenació de l’ús públic de Castell

L’Ajuntament de Palamós organitzarà la setmana vinent dos actes informatius adreçats a la ciutadania amb l’objectiu de poder presentar el projecte de restauració, integració paisatgística i ordenació de l’ús públic de l’àmbit de Castell. Aquestes dues jornades es duran a terme concretament, una el proper dilluns 18 de setembre, a les 20 h, a la sala polivalent de la biblioteca de Palamós; i l’altra el dimecres dia 20, també a les 20 h, a l’espai polivalent de la plaça de Mossèn Gumersind Vilagran, a Sant Joan.

L’objectiu de l’Ajuntament de Palamós amb la realització d’aquests dos actes és el de donar a conèixer, a tota la ciutadania que ho desitgi, com és i que inclou aquest projecte, i fer-ho abans de l’inici del període d’exposició pública d’algunes de les accions que inclou aquest document.

Aquest és el cas de les obres de la portada d’aigües a l’espai natural de Castell o bé el projecte de restauració ambiental i millora paisatgística de la zona d’acollida i accés a aquesta platja, ambdues incloses en el projecte global de Castell i que es van aprovar inicialment en el darrer ple municipal, realitzat dimarts passat. Seguint el procés administratiu, aquests dos projectes engegaran dimecres de la setmana vinent el seu període d’exposició pública (30 dies hàbils) moment en el qual, i si es considera, es poden presentar al•legacions.

El projecte de restauració, integració paisatgística i ordenació de l’ús públic de l’àmbit de Castell, es basa principalment a maximitzar l’experiència que puguin tenir els usuaris en un entorn tan privilegiat com aquest, potenciant el patrimoni paisatgístic, natural i cultural d’aquest espai, i minimitzant l’impacte sobre el medi.

Amb aquest objectiu es preveuen cinc accions concretes: la integració paisatgística de l’espai d’acollida a la platja; la creació d’un aparcament dissuasiu i integrat; la restauració dels boscos, les zones d’accés a la platja, i de la riera; així com la senyalística informativa de l’espai.

El cost global d’aquest projecte és de 743 mil euros, que es finançaran en un 50% mitjançant les subvencions del Pla de foment territorial del turisme de la Generalitat de Catalunya, i l’altra meitat, mitjançant els beneficis que aporta l’explotació de l’aparcament que cada any s’habilita en aquest espai natural i per on passen uns 50 mil cotxes cada estiu.

Precisament en aquest sentit cal destacar la cessió d’ús d’aquests terrenys i per a la utilització com aparcament, que ha fet al municipi i per a un període de 20 anys, el Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació, en nom de la Generalitat de Catalunya, administració que gestiona aquest espai.

L’execució d’aquest projecte és previst que es pugui iniciar a principis de 2018 i que s’enllesteixin abans de final de l’any vinent.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp