L’Ajuntament de Palamós organitza tallers mediambientals i de descoberta de l’entorn natural, adreçats als alumnes de les escoles del municipi

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós ha posat en marxa enguany, la realització de tallers mediambientals, mitjançant els quals poder fer arribar als alumnes de les escoles i instituts del municipi diversos aspectes vinculats a la biodiversitat dels espais naturals del municipi.

La programació dels tallers es va iniciar el passat mes de febrer i s’allargarà durant tot el curs escolar. Aquesta setmana s’ha dut a terme l’anomenat “Mostreig d’un sistema fluvial” que ha comptat amb la participació d’estudiants de l’Institut de Palamós.

Mostreig científic de fauna fluvial

L’activitat s’ha dut a terme a la riera que desemboca a la platja de Castell, on els monitors de l’activitat han fet una presentació i tot seguit s’ha dut a terme la part més pràctica. Es tracta concretament de la realització d’un mostreig científic de fauna fluvial, sobretot piscícola, on els/les participants participen en la captura i processament de les mostres obtingudes.

Amb aquesta activitat, els alumnes poden observar i conèixer les diferents espècies, tant de la fauna com de la flora de la llacuna que es forma a la desembocadura de la riera. Un cop identificats i  classificats, s’utilitzen com a indicadors per a  valorar l’estat  de salut de l’ecosistema fluvial i prendre dades que permeten tenir informació de l’estat ecològic de la riera.

L’activitat dels tallers adreçats als alumnes de les escoles de Palamós també aprofundeix en el coneixement d’altres entorns naturals, i els seus principals riscs i amenaces. Com per exemple l’afectació que tenen els incendis sobre el medi, aspectes com la importància de l’aigua per al manteniment de la biodiversitat, o  també aspectes vinculats a la correcta gestió dels residus.

Tots aquests tallers s’adeqüen a les edats dels alumnes de cada classe participant, i porten el nom de: “Descobrim els rastres”, “El bosc mediterrani i el foc”, “Taller de l’aigua” i “Taller de residus, ajudem a la Pala i en Mos”. Les activitats realitzades a les escoles es dinamitzem mitjançant l’associació “La Sorellona”, entitat que desenvolupa els programes d’educació per a la sostenibilitat impulsats per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp