L’Ajuntament de Palamós organitza un nou cicle d’activitats que promouen els valors naturals i ambientals

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós organitza un nou cicle d’activitats que amb el títol “Aquesta primavera…parlem d’economia verda!!” té l’objectiu de promoure el coneixement i la difusió dels valors naturals i ambientals, així com els beneficis que comporta la utilització d’energies renovables, fomentant-ne l’aproximació i descoberta entre els ciutadans.

Aquesta nova proposta divulgativa, que s’inclou dins l’Any internacional de l’eneregia sostenible, se suma a les que ja es realitzen des de l’Ajuntament de Palamós coincidint amb les diverses estacions de l’any. El programa d’activitats és totalment gratuït i va destinat principalment a públic familiar, grups concertats, excursionistes, associacions o organitzacions d’educació en el temps lliure.

“AQUESTA PRIMAVERA…PARLEM D’ECONOMIA VERDA!!”
“Aquesta primavera…parlem d’economia verda!!” proposarà activitats que permetran al públic interessat l’aproximació als sistemes d’energies renovables i l’economia verda.

Les diverses propostes que s’inclouen en el programa s’iniciaran el proper dijous 10 de maig i s’allargaran fins al 16 de juny.

PROJECCIONS DEL FICMA 2011
Les activitats programades s’encetaran dijous 10 a partir de les 21 h, a La Gorga, amb la primera de les projeccions previstes en el programa i que permetrà gaudir, de manera totalment gratuïta, de treballs presents al Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient-FICMA 2011.

La primera de les projeccions serà la titulada El camí no pres (Sol d’or al millor documental FICMA 2011). El documental explica la història dels panells solars que l’expresident dels Estats Units Jimmy Carter va instal•lar al sostre de la Casa Blanca el 1979. El seu successor, Ronald Reagan, va retirar el panells. Trenta anys després aquest reportatge segueix la història dels dos panells.

A aquesta projecció li seguirà el 31 de maig el passi del documental La mesura de l’home; i el 14 de juny amb la projecció del reportatge La 4ª revolució, autonomia energètica.

“L’HORTA DE LA VIOLA”
El programa d’activitats inclou per al proper diumenge 13 de maig al matí, el primer taller d’economia ecològica. Les persones que participin a aquesta activitat, per a la qual es requereix inscripció prèvia (Àrea de Medi Ambient Tel. 972 27 72 00), tindran l’oportunitat de visitar “l’Horta de la Viola”.

“L’Horta de la Viola” va néixer l’abril del 2002 a la plana de Llofriu de Palafrugell seguint els criteris de l’agroecologia i la permacultura. Des del seu inici un dels objectius és la divulgació de tots els coneixements sobre agroecologia, permacultura, horta ecològica i bioconstrucció, per això es realitzen tallers de horticultura ecològica i també tallers de bioconstrucció amb bales de palla i arrebossats d’argila.

ALTRES TALLERS I CONFERÈNCIES
L’activitat de tallers i conferències del cicle “Aquesta primavera…parlem d’economia verda!!” seguirà el dijous dia 24 de maig a l’Espai del Barri a les 20 h (no cal inscripció prèvia), amb la xerrada de presentació de Som energia, una nova cooperativa d’energia verda.

El dissabte, 2 de juny de 2012 (matí) tindrà lloc el taller demostració “Cuinem amb energia solar”, mitjançant el qual es donarà a conèixer el funcionament de les cuines i els forns solars a càrrec de l’ong Sol Solidari, que es dedica a difondre tecnologies renovables a diversos països africans.

Finalment el dissabte, 16 de juny de 2010 (matí) es durà a terme el taller “Experimentem amb energia renovable!!” mitjançant el qual es mostrarà la construcció de sistemes d’energia passius.

Per participar a aquestes dues darreres activitats és imprescindible inscriure-s’hi prèviament i amb antelació, a l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós (c/ de Mossèn Jacint Verdaguer, 12) o bé al telèfon 972 27 72 00, e-mail: educacioambiental@palamos.cat

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat