L’Ajuntament de Palamós renovarà l’enllumenat públic dels carrers situats al voltant de l’escola Vedruna

El proper mes de setembre s’iniciaran les tasques de renovació de l’enllumenat públic dels carrers situats al voltant de l’escola Vedruna.

Aquest projecte ha estat redactat pels Serveis Tècnics de l’Ajuntament de Palamós i permetrà la renovació de les lluminàries dels carrers de Santa Joaquima de Vedruna, dels Pins, del Turó, de Carós, de Xaloc (aquest en el tram comprés entre carrer de Mn. Jacint Verdaguer fins al carrer d’Empordà) així com a l’aparcament situat davant el cementiri de Palamós.

En total es canviaran un total de 36 punts de llum de diversos models que han quedat desfasats pel que fa a la tecnologia i eficàcia, per 37 noves lluminàries tipus Led molt més eficients.

A banda dels fanals també es canvien les línies elèctriques d’alimentació d’aquestes llums per adaptar-les a la normativa vigent. El cost de les tasques de renovació de l’enllumenat públic d’aquest sector és de 54.162,73 €, i el seu termini d’execució de dos mesos i mig.

Les tasques seran a càrrec d’una empresa especialitzada i s’iniciaran amb l’obertura de rases per a la canalització de línies elèctriques i seguiran amb la instal•lació de les noves lluminàries. El termini d’execució d’aquest projecte és de dos mesos i mig.

Estalvi energètic
Amb el nou sistema es millorarà la lluminositat dels carrers i s’aconseguirà un estalvi energètic anual de12.942 kWh, la qual cosa implicarà una reducció en 9.71 tones de CO2, i una rebaixa de 2.200 € en la factura de la llum.

Amb la instal•lació d’aquest nou enllumenat públic en l’àmbit de l’escola Vedruna, se segueix la dinàmica emprada en altres sectors de la vila que de manera progressiva han modificat el sistema de lluminàries amb l’objectiu de millorar la lluminositat del carrer, adaptant els fanals a la normativa tècnica de baixa tensió i contaminació lluminosa, amb la disminució de la potència i amb el consegüent estalvi energètic.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp