L’Ajuntament de Palamós rep el 100% de la subvenció per a l’execució del projecte de reforma integral de la deixalleria municipal

El projecte de reforma integral de la deixalleria municipal de Palamós, rebrà la totalitat de la subvenció que s’ha sol•licitat a l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) per a l’execució d’aquestes obres i el seu posterior equipament.

Es tracta d’un total de 404.626 euros que ha aprovat l’ARC, un 69% del pressupost global, que se sumen ara als 180.000 euros (31%) que l’Ajuntament de Palamós assumeix dels seus recursos propis per a la realització d’aquestes obres, i amb els quals es complementa la totalitat del finançament necessari per a l’execució de la reforma integral de la deixalleria i l’adquisició de nou equipament, que és de 584.626 euros.

Un cop aconseguit el finançament total del projecte, es preveu iniciar ara el procés de licitació de les obres, per tal de poder començar la seva execució abans de l’estiu de l’any vinent.

La reforma integral de la deixalleria de Palamós, ubicada al carrer de Rafael Savalls (polígon industrial de Sant Joan), es fa del tot necessària per un equipament amb 22 anys d’antiguitat, que queda obsolet en alguns aspectes vinculats al tractament i reciclatge de residus, i que actualment no cobreix les necessitats d’un municipi que en aquests anys ha anat incrementant la seva població, fins als més de 18.000 habitants (i una estacional de 40.000) i amb un conjunt de més d’11.000 habitatges.

La reforma integral de la deixalleria municipal de Palamós permetrà la remodelació, actualització i ampliació, d’aquest equipament que creixerà ara amb més de 1.200m2, resultant de la suma del terreny de propietat municipal situat al costat de l’actual deixalleria, i que actualment s’utilitza per a l’emmagatzematge de material de la Brigada Municipal.

El projecte d’obres s’iniciarà precisament per l’actuació prevista en aquesta parcel•la on es durà a terme la primera fase. Un cop finalitzada la intervenció, aquest espai farà les funcions de deixalleria mentre s’actua en l’àmbit que en l’actualitat ocupa la deixalleria.

L’objectiu d’aquestes dues fases és el de mantenir sempre obert el servei durant els sis mesos d’obres que es preveu en el període d’execució.

La nova deixalleria tindrà una superfície de 3.139 m2 i comptarà amb un moll de càrrega, un magatzem cobert i un altre per a residus perillosos, així com una sala polivalent on poder realitzar activitats pedagògiques adreçades a la ciutadania on fer difusió de la gestió de residus i el seu tractament.

A banda s’instal•larà una bàscula, i s’ubicaran noves caixes d’emmagatzemantge amb una major capacitat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat