L’Ajuntament de Palamós tanca l’accés per a cotxes a l’espai litoral de la pineda d’en Gori i S’Alguer

A partir del proper dijous 1 d’agost l’Ajuntament de Palamós i de manera coordinada entre les àrees municipals de Seguretat Ciutadana i Mobilitat i la de Medi Ambient, restringirà l’accés de vehicles motoritzats al camí que dóna accés a l’àmbit litoral de la pineda d’en Gori i S’Alguer.

Aquesta mesura s’aplica per segon estiu consecutiu degut a la sobrefreqüentació de vehicles que es comença a detectar en aquest espai, sumat al risc d’incendi que suposen per a zones naturals i boscoses les altes temperatures d’aquesta època.

Prohibició de circulació
El tancament afectarà només als vehicles de quatre o més rodes i s’allargarà durant el període que perduri el risc d’incendis.

Per als propietaris de les barraques de S’Alguer o residents en aquest àmbit, l’Ajuntament de Palamós autoritzarà, prèvia acreditació, l’accés a l’aparcament de la pineda d’en Gori d’un únic vehicle per propietat.

La prohibició afectarà l’únic camí accessible per a vehicles que des de la Fosca permet arribar fins a l’aparcament situat al costat de la pineda d’en Gori, mentre que els accessos per a vianants, per qualsevol dels camins de ronda i corriols existents, seguiran oberts amb tota normalitat.

Paratge molt freqüentat
Aquest paratge, situat entre les platges de La Fosca i de Castell, és molt freqüentat durant aquesta època d’estiu on el gran atractiu paisatgístic de l’indret i l’accessibilitat fins a primera línia de mar amb vehicles ha fet que s’hagi convertit durant aquests mesos en un lloc massificat d’aparcament.

L’espai compta amb pinedes i zona de bosc amb l’acumulació de càrrega de massa forestal al voltant de l’espai on s’estacionen una gran quantitat de vehicles, representant un gran risc per a les persones en cas d’incendi amb afectació a la pineda d’en Gori, les cales del Polvorí i de S’Alguer i espais propers com el de Sant Esteve de La Fosca o Castell.

Garantir la seguretat davant el risc d’incendis
Amb aquesta decisió l’Ajuntament de Palamós vol garantir la seguretat de les persones així com la del paratge natural, en el cas que aquesta zona es veiés afectada per un incendi o una possible emergència, garantint l’accés de vehicles i equips d’urgència.

L’Ajuntament de Palamós aplica aquest tancament en base l’article 8 apartat 4 de la Llei 9/1995, de regulació de l’accés motoritzat al medi natural, així com en l’article 13 de l’Ordenança municipal de camins que regula la possibilitat de restringir l’accés temporal a vehicles motoritzats en cas de risc elevat d’incendi i conservació de l’entorn natural.

Prohibició d’accés a l’EIN Castell-cap Roig
Des de mitjans del mes de juny l’Ajuntament de Palamós també té restringir l’accés de vehicles motoritzats al camí de cala Estreta que passa pel centre de l’Espai d’Interès Natural (EIN) Castell-Cap Roig i que dóna accés a tot l’àmbit litoral de platges i cales d’aquest espai.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat