L’Ajuntament de Palamós ultima el condicionament de les platges de cara a la temporada d’estiu

Aquesta setmana una empresa especialitzada ha estat treballant en el condicionament de les platges del municipi, concretament la Gran de Palamós i la de La Fosca, on s’ha restaurat la planimetria de les zones que havien quedat afectades pels temporals de la tardor i l’hivern.

Les tasques són impulsades i coordinades per l’Àrea municipal de Medi Ambient, i, a banda de l’arranjament de la planimetria de la sorra, s’actua també en la neteja i retirada de les possibles aportacions de materials que el mar hagi pogut fer arribar fins a la platja.

Un cop enllestits aquests treballs l’Àrea de Medi Ambient acabarà amb la instal·lació d’elements i serveis com les rampes d’accés a la platja, excepte les dutxes i rentapeus, que una temporada més no estaran en servei davant l’estat de sequera i com a mesura d’estalvi d’aigua.

Abans del període festiu de Setmana Santa, conjuntament amb la Brigada municipal, ja es van instal·lar papereres a totes les platges i es va revisar la senyalització.

Aquest és un procés que l’Ajuntament de Palamós realitza cada any al litoral palamosí després l’hivern, amb l’objectiu de deixar-lo en òptimes condicions de cara a l’inici de la temporada d’estiu. Cal destacar que el dia 15 de juny s’iniciarà el servei de socorrisme a les platges del municipi, que s’allargarà ininterrompudament fins al 15 de setembre.

Banderes blaves

La setmana passada l’Associació de Educación Ambiental y del Consumidor-Foundation for Environmental Education (ADEAC-FEE), responsable de la campanya anual Bandera Blava, va fer pública la relació de platges i ports guardonats a tot l’Estat i, per aquest any 2024, amb aquest distintiu. Pel que fa a Palamós i com ja s’ha produït en els darrers anys, la platja de La Fosca i el port esportiu Marina Palamós han estat distingits amb la Bandera Blava, com a reconeixement de la seva qualitat en aspectes de neteja, seguretat i gestió ambiental.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Medi Ambient i Sostenibilitat

Relacionades per entitat