L’Ajuntament de Palamós valora la possibilitat de crear enguany la figura de l’agent cívic al municipi

Des de l’Ajuntament de Palamós s’estudia la possibilitat de crear la figura de l’agent cívic al municipi, mitjançant la qual poder incrementar la informació, sensibilització i difusió de les actituds cíviques entre la població, potenciant accions de bona convivència i respecte entre la ciutadania, així com el bon ús dels béns públics i privats de la vila.

El treball d’aquests mediadors amb presència continuada al carrer, s’hauria de centrar, entre altres, en aspectes com els de la neteja viària i la gestió de residus, la tinença de gossos o el control de sorolls, realitzant campanyes i informant la ciutadania sobre les diferents ordenances i circuits administratius per tal de fer un bon ús dels serveis i equipaments municipals i de la via pública. Aquest treball permetria crear mecanismes per corregir les actituds incíviques, negligents i irresponsables que poden deteriorar la qualitat de vida i la convivència a la vila.

L’Ajuntament de Palamós treballa ara en la definició d’aquesta figura i la seva possible implementació al municipi, coneixent de prop exemples de ciutats que ja tenen en funcionament l’agent cívic. Aquest és el cas de Vic que l’alcalde de Palamós, Lluís puig, va visitar ahir per conèixer de primera mà la seva experiència i on va ser rebut per l’alcaldessa de la capital d’Osona, Anna Erra.

La trobada també va comptar amb la presència del 1r tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Palamós, Jordi Pallí, i de la regidora de Convivència i Seguretat de l’Ajuntament de Vic, Susagna Roura, acompanyats dels caps de policia de les dues ciutats i de la tècnica de Convivència de l’Ajuntament de Vic. Durant la trobada la delegació palamosina va conèixer la dinàmica de treball i els bons resultats dels agents cívics a Vic, que desenvolupen la seva activitat des de fa deu anys.

L’interès de l’Ajuntament de Palamós és el de poder iniciar enguany una prova pilot al municipi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

15/04/2024

Relacionades per entitat